Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Parkosítják a régi rádióállomást

Több mint száz köbméter szemetet szállítottak el a mosonmagyaróvári városközpontból, a régi rádióállomás területéről. Az éveken át elhanyagolt ingatlanon parkot alakítanak ki.
Hosszú idő után az elmúlt hetekben végre megindult a mosonmagyaróvári városközpontban az egykori régi rádióállomás területének rendbetétele. Az elmúlt évtizedben a művelődési központ mögötti területtel senki sem törődött, a sűrű növényzet kiváló helynek bizonyult az illegális szemétlerakáshoz.

A területen évtizedekkel ezelőtt rádióállomás, majd a nyolcvanas évek végéig az akkori MHSZ autósiskolája működött.

Az autósiskola elköltözését követően a terület gyors pusztulásnak indult. Az ott álló épületek mára nyomtalanul eltűntek, az egykor gondozott ingatlan pedig a hajléktalanok birodalma lett. A terület a hontalanok számára rendkívül vonzó volt, hiszen itt mennek keresztül a panelházak távhővezetékei, így ezek szerelőaknái kiváló téli menedéket jelentettek számukra. A sűrű aljnövényzet pedig eltakarta azt a rengeteg szemetet, amit ezek az emberek az évek során gondosan összehordtak.

A közelmúltban a terület két önkormányzati képviselője határozott úgy, felszámolják ezt a hosszú idő óta egyre inkább tarthatatlan állapotot. A képviselői keretösszegekből és a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. segítségével megindult a terület rendbetétele. Láng István, a VÜF Kft. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: a városközponti ingatlan rehabilitációját az ott felhalmozott szemét összeszedésével kezdték. A területről több mint száz köbméter hulladékot szállítottak el. Ezt követően a sűrű aljnövényzetet és bokrokat ritkították meg, hogy átlátható és munkagépekkel könnyen kezelhető legyen a terület. Jelenleg még tart a tereprendezés, majd ezt követően parkosítják a területet.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerámiákkal a megpróbáltatások ellen

A mosonmagyaróvári Farkas Ibolya autista fiát ápolja huszonhét négyzetméteres önkormányzati lakásában: az élet megpróbáltatásai ellen agyagozással védekezik. A talpraesett asszony fiaival hetedik éve él már a mosonmagyaróvári „piszkos tizenkettőben", havi ötvenhatezer forintból. Ibolya most úgy érzi, megtalálta önkifejezési formáját. Tovább olvasom