Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Parkolók más-más módon

Több mint 170 parkolóhelyet alakítottak ki a mosonmagyaróvári Karolina Kórház környékén.
Az önkormányzat parkolási rendeletének felülvizsgálatáig az egyes területeken más-más módon működnek a várakozóhelyek.

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház rekonstrukciójának egyik lényeges elemeként az intézmény körül számos várakozóhelyet alakítottak ki. Ennek során a Csaba utcában korábban is működő parkolók rendbetételével, illetve bővítésével huszonkilenc hely lett. A Kórház utcában, a korábbi gyermekorvosi rendelők helyén hetven, a Vízpart utca elején harminc, a fizikoterápia előtt harminchárom, a kerítésen belül pedig tizennégy várakozót létesítettek. Emellett továbbra is ingyenesen rendelkezésre áll a rendelőintézet előtti terület.

A szakemberek szerint a parkolóknak egyrészt ki kell elégíteniük a Kórház látogatói, illetve a különféle kezelésekre érkezők forgalmát, valamint a tervezésnél figyelembe kellett venni az intézmény dolgozóinak igényeit is. Mindezek tudatában – a parkolási rendelet jövő évi felülvizsgálatáig – háromféle módon üzemelnek gépjármű-várakozóhelyek a Kórház környékén.

A rendelőintézet előtt és a Csaba utcában, illetve a Vízpart utcában a fizikoterápia előtt kialakított helyeken ingyenesen várakozhatnak az autósok. A Kórház utca és a Lajta-ág közti területen a képviselő-testület döntése értelmében azonban fizetőssé vált a parkolás. A Vízpart utca elején lévő harminc férőhelyes terület pedig a Kórház dolgozóit szolgálja, ennek üzemeltetéséről az intézmény gondoskodik. Mindezen túl betegszállítás céljából és idejére a Kórház udvarára is behajthatnak az autósok.

A Kórház utcai hetven férőhelyes új parkolót a napokban helyezik üzembe, ezzel egyidejűleg pedig megtiltják a várakozást – sőt, a megállást is – az utca mindkét oldalán. Így megszűnnek az út szélén eddig működött fizetős helyek is. A szakemberek szerint a változtatástól megszűnnek az egyébként szűk utcában gyakorta kialakuló torlódások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáziskésésben az oktatási ágazat

Részben önkormányzati támogatással állítanak szobrot Habsburg Frigyes tiszteletére Mosonmagyaróváron… Tovább olvasom