Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Parkoló, majd parkolóház EuroVegasban

Engedélymódosításra nyújtott be kérelmet a bezenyei önkormányzathoz az EuroVegast képviselő egyik vállalkozás: a nyitott parkolóknál a négy várakozóhelyenként egy fa beültetéséről szóló előírás elhagyását kérik, mert indoklásukban három éven belül parkolóház épülne.

A bezenyei képviselők a minap tárgyalták a falu határában kialakítandó kaszinóváros parkolóépítésre vonatkozó kérését.

A beruházást képviselő egyik cég, az Infrastruktur Entwicklung und Errichtung Kft. az EuroVegas parkolóira vonatkozóan engedélymódosítási kérelmet nyújtott be a helyi önkormányzathoz.

A testületi ülésen Fuhrmann Vilmos építésügyi előadó elmondta: egy nyílt parkoló kialakítását tervezik a kaszinóvárosban, ehhez azon előírás elhagyását kéri a módosítást kérő vállalkozás, mely négy várakozóhelyenként egy fa beültetését írja elő.

Az indoklás szerint a területre három éven belül fedett parkolóház épül majd.

A kérelemben továbbá kifejtik: ˝Az előírások szerint beültetésre kerülő fák három év alatt nem lombosodnak ki olyan mértékben, hogy ezek a funkciójukat ellássák, illetve a burkolatban kialakított szigetekből nem lehet a gyökér sérülése nélkül a fákat úgy kiemelni, hogy azok továbbra is életképesek maradjanak.

Így felesleges pazarlás lenne ezeknek a fáknak a tönkretétele.˝

Nyilatkozatuk szerint amennyiben nem épül meg három éven belül a már említett parkolóház, gondoskodnak a fák utólagos beültetéséről.

A bezenyei testület határozata szerint, amennyiben a szakhatóságok előírásaiba ez a kérés nem ütközik, az önkormányzat nem ellenzi a kérelmet, mondván, „nem akarnak nehézségeket gördíteni a beruházás elé".

Olvasóink írták

 • 3. zopika02 2011. szeptember 19. 13:55
  „2010. december:

  Nagy István támogatja az Euro Vegas beruházást

  ˝Az Euro Vegas beruházás pozitív hatással lesz a térség gazdaságára, éppen ezért támogatom˝ - fogalmazott sajtóközleményében Nagy István országgyűlési képviselő, aki az Elszámoltatás a ˝fantomkaszinókért˝ című cikkre kívánt reagálni.

  Nagy István országgyűlési képviselő sajtóközleményben fogalmazta meg véleményét Euro Vegasszal és az Elszámoltatás a ˝fantomkaszinókért˝ cikkben megjelent tényekkel kapcsolatosan.

  ˝Mint a térség országgyűlési képviselője és a kistérségi társulás elnöke, kijelentem, hogy az Euro Vegas beruházás jelentős népgazdasági kihatással lesz Magyarországra, de legfőképpen Győr-Moson-Sopron megyére. A 2010-ben tervezett adóbevétel a mgyar állam javára 18,9 milliárd forint, amely 2016-ra eléri a 37 milliárd forintot.”
 • 2. 01010 2011. szeptember 17. 18:15
  „:) a köbön”
 • 1. T_McVay_01 2011. szeptember 17. 09:24
  „Kisalföld 2011. augusztus 05-i cikk:

  "Két év csendet követően, napokon belül elindul a kaszinóváros építése Bezenyén. A Figyelőnet.hu értesülése szerint?a komplexum első ütemére sikerült finanszírozást találnia a befektetőnek."

  Eltelt éppen hat hét, építkezésnek nyoma sincs sőt jó néhány munkagép levonult a területről.
  Ezek szerint a "napokon belül" új értelmezést kapott mondhatnák: lehet hogy még az idén.

  Sokan írták már de most már Én is úgy gondolom hogy valójában kavicsbánya
  megnyitásra és kavics kitermelésre megy ki a játék.
  Lakópark épül de előbb kell egy halas tó. Ahhoz meg egy bazi nagy gödör.
  Képviselők éberség!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségelvonás Mosonmagyaróváron - ˝Mára vált időszerűvé az intézkedés˝

A kormányzó frakció a kiadások racionalizálásának, az ellenzék viszont megszorításnak tartja az intézmények mintegy 259 milliós költségelvonását. Tovább olvasom