Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Parkoló és kerékpártároló a rendelőnél Mosonszentmiklóson

Nagyobb összeggel támogatják a helyi civil szervezeteket és a kulturális rendezvényekre is többet fordítanak idén Mosonszentmiklóson.
  
„Átlagos év elé nézünk, kiugróan nagy beruházások nélkül, ám idén is szeretnénk csinosítani a falut" – így látja a 2015-ös évet Bedő Csaba mosonszentmiklósi polgármester, akit a tervekről kérdeztünk.

– A falu 229 millió forintból fog gazdálkodni, továbbá rendelkezésre áll még ezenkívül 25 millió forint tartalék is, melyből a pályázatokhoz szükséges önrészt tudjuk biztosítani – mondja a településvezető.

Bedő Csabát a talán a helyieket legjobban érdeklő útfelújításokról is faggattuk. Elmondta, a képviselő-testület úgy döntött, hogy idén a Sport utca elmaradt része, továbbá a Toldi utca és a gyártelepi Nikisch utca kap új aszfaltburkolatot. Idén is lesz kátyúzás, továbbá járdafelújítás, minderre összesen 12,4 millió forintot fordítanak.

Bedő Csaba: Az év egyik fontos beruházása az orvosi rendelő előtti parkoló, ezért ezt a kerítést elbontjuk.
Bedő Csaba: Az év egyik fontos beruházása az orvosi rendelő előtti parkoló, ezért ezt a kerítést elbontjuk.


A temető Kiserdő utcai részén tervezik a kerítés felújítását a kapuhoz hasonló stílusban. Mivel mind a tűzoltószertár, mind a gyártelepi nyugdíjasklub teteje beázott, idén ezen épületek tetőszerkezetét is javítani kell.

Ebben a munkában a két falugondnok mellett számítanak a helyi szakemberek munkájára is. Tervezik a Fő úton található buszmegállóban egy fedett váróterem kialakítását, továbbá az orvosi rendelő előtt egy parkoló és kerékpártároló építését. Az óvoda több új kültéri játékkal fog gazdagodni és megújul az udvari járda is. Ha az anyagiak engedik, el szeretnék kezdeni a Fő utcai Horváth-kereszt felújítását is.

A polgármester megerősítette: idén több pénzt fordítanak a kultúrára, szeretnék tartalommal megtölteni a megújult művelődési házat. Koncertek, kiállítások, előadások finanszírozására különített el forrást a testület az önkormányzat által eddig is szervezett hagyományos programok megtartása mellett.

A helyi civil szervezeteket idén hatszázezer forinttal nagyobb összeggel, ötmillió forinttal támogatják. Továbbá idén sem mondanak le az önkormányzat által eddig is finanszírozott ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokról. Ebben az évben három ilyen vizsgálat elvégzésére nyílik lehetőség a háziorvosi szolgálat szervezésében.

Ötletek

A mosonszentmiklósi önkormányzat a megyei területfejlesztési koncepcióban a közvilágítás korszerűsítésére, piactér kialakítására a művelődési ház mögött, tanösvény létrehozására, ipari területe közművesítésére, az önkormányzati ingatlanok energiakorszerűsítésére, kerékpárút-építésre jelezte igényét. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örültem volna, ha kihívóm akad

A kisbodaki polgármesteri tisztségért egyedüliként a jelenlegi megbízott faluvezető, Timár Gábor indul. Tovább olvasom