Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Parkolás mobiltelefonnal

Már mobiltelefonnal is fizethetik parkolási díjukat az autósok Mosonmagyaróváron.

A rendszerhez csatlakozók nem csupán a Lajta partján, de egész Budapesten és több hazai nagyvárosban használhatják ezt a fizetési módot.

A pénzérmés, csipkártyás és bérletes fizetési módok mellett az év eleje óta már mobiltelefonnal is intézhetjük a parkolást Mosonmagyaróváron. A mobiltelefonos parkolási rendszer működése rendkívül egyszerű, az automatákon olvasható számot tárcsázva az ügyfél másodpercek alatt elintézheti a fizetést.

Ötezer forintnál kezdődik

Láng István, a parkolókat működtető Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: a rendszer magától nem működik, szükséges, hogy az autós bemenjen a Serényi-kapu alatti irodába és ott regisztrálja az adott rendszámot és hozzá a mobiltelefon számát. A regisztráció alapfeltétele egy kezdő öszszeg – legalább 5 ezer forint – befizetése, amiért aztán igénybe veheti a szolgáltatást. Ezt követően az autósnak annyi a tennivalója, hogy a parkolás kezdetekor felhívja a jegykiadó automatáknál megadott telefonszámot, a rendszer pedig regisztrálja ezt. A parkolás végeztével ismét meg kell csörgetni ezt a számot, lezárva ezzel a díjfizetést. A parkolás lezárását követően a rendszer levonja az autós előre befizetett keretéből a megfelelő díjat. Azoknak sem kell aggódniuk amiatt, hogy a teljes egyenlegük elfogy, akik esetleg elfelejtik a parkolás végén lezárni a díjfizetést. Minden esetben a kezdéstől számított három óra múlva kap az autós egy SMS-t, amiben megerősítheti, hogy folytatja a parkolást. Amennyiben nem érkezik megerősítés, a rendszer automatikusan megszakítja az elszámolást.

Eddig hatan regisztráltak

 A mobiltelefonos díjfizetéssel nem kell az autósoknak aprópénz után kutatniuk vagy pénzváltással bajlódniuk. Az előnyeit nem kizárólag helyben élvezhetik a szolgáltatás igénylői, hiszen Budapesten és országszerte számos nagyvárosban működik ez a rendszer. Az önkormányzat és a VÜF Kft. Győrrel is szándékozik felvenni a kapcsolatot. A parkolóellenőröket GPRS-es telefonnal szerelték fel, így a jegy nélküli autókat rendszám alapján tudják lekérdezni. A rendszer még csak néhány hete működik, talán ez az oka annak, hogy mindössze hatan regisztráltak. Az ügyvezető bízik abban, hogy a közeljövőben egyre többen kedvelik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műszer a gyermekekért

A Raiffeisen Bank 2000 óta évente kétszer támogat beteg gyermekeket ellátó intézményeket és alapítványokat. Elsõsorban mûszervásárlásra, beteg gyermekek ápolásához, rehabilitációjához nyújt anyagi segítséget. Tegnap a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban ünnepélyes keretek között adta át Nagy Vincéné, a cég regionális igazgatója a 600 ezer forintos mûszeradományt. Tovább olvasom