Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Parkolás: a városházánál pénzért, a Sóháznál ingyen

Mosonmagyaróvár - November elsejétől fizetni kell a városháza mögötti Bástya utcai parkolóban a várakozásért. Cserében a Sóház mellett egy hetven férőhelyes területen lehet ingyen parkolni.

– Mosonmagyaróvár önkormányzata felülvizsgálta a Bástya utcai parkolót, és mivel túlzsúfoltnak találta, egy 2006-os helyi rendelet alapján fizetőssé nyilvánította – tájékoztatta a Kisalföldet Szikra Károly, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetőhelyettese.

Ez a helyi rendelet írja elő a parkolók technikai feltételeit
is: a területet lemurvázták, s egyelőre nem tervezik aszfaltozását. Az üzemeltető a vonatkozó KRESZ-táblán kívül kiegészítő táblával is megjelölte többek közt a minimális várakozási időt, a díj összegét és az üzemeltetés módját.

Személygépkocsi után a városháza mögötti parkolóban százhúsz forintot fizetünk óránként. Fotó: Mészely Réka


A gépkocsivezetők itt huszonnyolc várakozóhelyet vehetnek igénybe, ezért a 2-es díjzóna tarifáit kell kifizetniük. Eszerint a személyautó, lakókocsi, utánfutó, tehergépjármű alapóradíja 120 forint, a motorkerékpár 60 forintba kerül, míg egy autóbusz tarifája ezen a területen 350 forint óránként.

Azok, akik az önkormányzatnál ügyfélfogadásra jelentkeznek, továbbra is elhelyezhetik ingyenesen a gépjárműveiket.

Erre a célra a Hámán Kató utcában, a Sóház mellett, az egykori bérlakások helyett alakítottak ki egy hetven férőhelyes parkolót.

Olvasóink írták

 • 13. babyangyal 2010. december 06. 12:50
  „Én is Móváron élek és szerintem ez pont akkora város,hogy nyugodtan lehet benne sétálni is nem szükséges folyton autóval menni mindenhová,persze ez az én véleményem de ha valaki mégis az autót választja akkor meg fizessen a parkolásért!Az meg tényleg hülyeség,hogy a sóháztól kelljen visszagyalogolni ha a polgármesteri hivatalban van dolga az embernek!”
 • 12. blabla 2007. december 19. 17:49
  „Rendben van fizessünk!
  De az okmányirodán legyen olyan gyors az ügyintézés, hogy ne kelljen három órát dekkolni a levegőtlen folyosón, hanem max. egy óra alatt elintézhessük a dolgunkat!!!!!!!!
  Ezt kellene már megoldani!!!!!!!!!!!!”
 • 11. Flipp 2007. december 13. 17:42
  „Pancserkám!
  Szószerint, és demagóg a dumád.
  Én nem járok olyan kocsival ,mint városod prominens maffiózói, csak egy 900ccm-s "babakocsival, de lehet ha be kell mennem a Polgármesteri Hivatalba nincs időm sétálgatni és jó levegőt szivni, mint neked.
  Sajnos nekem mindig sietnem kell, ha a betevőmet meg akarom keresni, sétálgatással nem tudom.
  Az elmebajról nem nálam és a munkával jövedelmet kereső embereknél kellene tapogatózni, esetleg nálad?
  Amúgy a belső udvarban láthatsz nagyobb és" böhömebb" kocsikat is ingyen parkolni, esetleg "lisztérzékenység" miatt kitett rokkantigazolványos kocsikat is.
  Különben sem az összeg az irritáló, hanem a rendeletben leírtak, mível a jogos parkolást nem tudod igazolni senkinél, a bírság pedig
  köztartozásként az adóhivatalnál is behajtható.
  Nem vágott földhöz a bedobott 150 Forint sem!!!
  AZÉRT A MAGADFAJTÁK IS MEGÉRIK A PÉNZÜKET!/Nomen et Omen/”
 • 10. zenelady 2007. december 13. 13:03
  „Szia, Pancser! Hiába magyarázkodsz. Akinek annyi a pénze, mint a pelyva, az úgysem fogja megérteni, miért kell kiadni 120 Ft-ot ilyen BAROMSÁGRA! Én egyetértek veled, és bár annyira nem állok jól, nem tartom egetrengető összegnek ezt a díjat. Egyébként ebben a városban igazából még gyalog sincsenek távolságok, úgyhogy nem akkora tragédia, ha kicsit messzebb lehet csak ingyen parkolni.”
 • 9. pancser 2007. december 13. 12:09
  „Flipp ha rajtad múlna nagy rumli lenne a városban! Szerencsére többen megértik mint, nem hogy kell a díjfizetés, igaz ők kisebb kocsival járnak nem böhöm nagy lesötétített ablakú hodállyal mind a magadfajták! Aki ilyennel jár kevésbé érzékeny a problémákra, hogy a belvárosban mindig több lesz az autó mint a parkoló, ezért kell gondoskodni róla, hogy szűkebb határok között, pénzért mindenkinek jusson belőle. Ezt csak az elmebajos nem érti, meg aki nem akarja!”
 • 8. liberalis 2007. december 13. 10:24
  „A fizetős parkolással csak egy gond van, hogy az önkormányzat megsérti saját rendeletét, azaz : Mosonmagyaróváron csak olyan területet lehet fizetős parkolóvá nyílvánítani, amit szilárd burkolattal, és felfestéssel látnak el....
  A legjobb indulettal sem szilárd útburkolat a murva.
  A városatyák többségben lévő része, ilyen jogkövető......!”
 • 7. Flipp 2007. december 12. 20:04
  „Aki ezt kitalálta, annak van a Sóhivatalban a helye, de a zárt osztályon!!!
  hogy lehet igazolni, hogy a polgármesteri Hivatalban voltam, ha az ellenőrök már kocsmában melegszenek?

  A PANCSER az egy igazi Pancser feltünési viszketegséggel.”
 • 6. pancser 2007. december 12. 18:43
  „Gerincnek! Nem provokálok senkit. Viszont a Te szemléleteddel lenne hatalmas káosz. Javasold, nem kelljen fizetni sehol sem. Aki nem lát tovább az orránál az így gondolkodik. Tegyük fel így lenne, akkor egymást lökdösnék az emberek a parkolóhelyért, lenne aki már reggel helyet foglalna egész napra, úgy ahogy az az utánfutós teszi szombaton a Fürdő utcában 4 helyet lefoglalava a közösből. Mindenki csak annyit maradjon ott ameddig a legszükségesebb. Ezt ösztönzi a parkolási díj. Ezt egyeseknek nehéz megérteni, imamalom módjára hajtogatják vélt igazukat. Egy sokat látogatott közintézmény környéke mindenütt a legdrágább, nem az erőszakosak és az arcátlanok, hanem többség érdekében.”
 • 5. Abrafax 2007. december 12. 11:31
  „,,Ezek nem szégyelnek semmit."

  Ezzel most mi a baj? Idáig ingyen nem volt hely a városházánál, ezután pénzért nem lesz.
  KETTŐ percre gyalog pedig ott az új parkoló.
  Az okmányiroda idáig sem volt drive-in, csak a pultnál volt kiszolgálás.”
 • 4. Gerinc 2007. december 12. 11:23
  „Kedves pncser!

  Neked a fejedben kellene rendet tened!
  Felháboritó amiket írogatsz.
  DE az az érzésem te itt csak provokálod az embereket, talán azért ezt nem kellene tenni!”
 • 3. pancser 2007. december 11. 18:58
  „Minden parkolóért fizetni kellene, azért , hogy akinek ügyes bajos dolga van legyen helye. Az volt az igazi disznóság, ha a hivatalban el akart az ember intézni egy ügyet, nem talált a környéken parkolót. Szerintem a 120 Ft kevés, egy ilyen fontos helyen 200 Ft reálisabb lenne, mert parkolási díj ide-oda most sem találtok helyet. A parkoló nem gépkocsitároló. Menjetek le Mosonba a piac mögé (Fürdő utca)szombaton. Van egy személygépkocsi amelyik minden szombaton, utánfutóval, keresztben áll a parkolóban, 4 helyet foglal el, csak azért mert nem kell fizetni. Aki venni akar valamit a piacon az meg parkolót keresve körözhet a környező utcákban. A parkolási díjat ellenzőktől kérdezem rendjén van ez?”
 • 2. smovar 2007. december 11. 17:17
  „Ezek nem szégyelnek semmit.”
 • 1. majd én megmondom 2007. december 11. 17:08
  „Hát ez gyönyörü, jó hogy nem a város másik feléből kell visszagyalogolni a hivatalba ügyet intézni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillió hiányzik a finanszírozásból

Mosonmagyaróvár - A Karolina Kórházban idén lezajlott a struktúraátalakítás, a rekonstrukció döntő… Tovább olvasom