Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Parádé retró sportnappal

A MIHE Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület március óta szervezi meg az Utcaverseny programsorozatot a Norvég Alap támogatásával.
Az első, húsvéti pikniken régi játékokat mutattak be a résztvevők, tojásszépség- és locsolóversmondó versenyen mérkőztek a mosonszolnoki utcák lakói. A második fordulóban helytörténeti vetélkedőn versengtek. Idősek a letűnt időkről meséltek, miközben a csapatok családfákat készítettek, a kitelepítéssel, a falu régi utcáival, nevezetességeivel kapcsolatos kérdésekben mérték össze tudásukat. A forduló egyik feladata volt, hogy hozzanak hímzett, feliratos falvédőket. Több mint 90 ilyen kézimunkát ismertek meg így a falu lakói. Régi, a helyi németektől származó vallásos könyveket is bemutattak, köztük egy több mint 150 éves családi Bibliát. A gyerekek asztalosszerszámokkal dolgoztak, a felnőtteknek gyógynövény-bemutató színesítette a programot.

A mosonszolnoki szomszédok közösséget építenek, játékosan.
A mosonszolnoki szomszédok közösséget építenek, játékosan.

A harmadik forduló holnap reggel 9 órakor lesz: a Mosonszolnok Parádé a Fő utcai buszmegállóból indul. Horváthné Kocsis Angéla MIHE-elnök tájékoztatása szerint környezetbarát járművekkel vonulnak fel zajkeltő eszközök kíséretében a régi temetőhöz, ahol a „retró sportnapok" emlékét idézik. Lekvároskenyér-evő verseny, zsákban futás, kötélhúzás, biciklis gyorsasági és ügyességi versenyek, sorversenyek színesítik a programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haraptak a halak Mosonszolnokon

Az Erdészeti Horgászegyesület nemrég rendezte meg a páros halfogó versenyét Mosonszolnokon. Tovább olvasom