Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

˝Papréten semmi nem történik˝

˝Murvát kértünk a gödrök felszámolására, benzint, hogy a füvet társadalmi munkában lenyírhassuk, azonban semmit nem kaptunk. Semmit sem költ a bezenyei önkormányzat a hozzá tartozó Paprétre˝ – állítja Csontos Antal, aki paprétiként került be a bezenyei képviselő-testületbe.

Ebben a ciklusban semmilyen fejlesztés nem történt Papréten – panaszolja a településrészt a bezenyei testületben képviselő Csontos Antal. A faluvezetésben sok ciklust megélt papréti képviselő visszatekintett a múltba is: – A 2010-es választások előtt újította fel Bezenye önkormányzata a papréti Árpád utcát, és korszerűsítették a művelődési házban a belső világítást és fűtést. Azóta azonban semmi nem történt. A polgármester ugyanakkor a kampány idején kiadott szórólapján írta, hogy a Paprétről bejutó képviselő lesz egyben az alpolgármester is. Miután én kerültem be a testületbe, négy a három arányban leszavaztak, köztük az újraválasztott településvezető is.

Csontos Antal: Óriási gödör tátong a papréti buszfordulónál. Nem tudják, jut-e az utca felújítására.
Csontos Antal: Óriási gödör tátong a papréti buszfordulónál. Nem tudják, jut-e az utca felújítására.

– Több mint három éve nulla forintért látjuk el képviselői teendőinket, viszont azt nem tudjuk, hogy ezt a pénzt mire fordítják. 2010 decemberében azt mondták, ezt az összeget a díszkivilágításra költik. A képviselő-testületi ülésekre az utolsó pillanatokban kapunk értesítést e-mailen. És ha éppen sikerül oda eljutnunk, fölöslegesen veszünk részt, hiszen 4 a 3 arányban úgyis minden felvetésünket leszavazzák, félresöprik – panaszolja Csontos Antal, megjegyezve: „A papréti ember is ember..."

Mint mondja, a 2010–2014-es időszakban arra számítottak a paprétiek, hogy az Árpád utca után a Radnóti utca is megújul. Végül az önkormányzattól csupán annyi murvát kaptak, ami az útszakasz alig felére volt elegendő, a többit a helyben lakók próbálták betömni és így járhatóvá tenni. A képviselő szerint a buszfordulónál is akkora gödör alakult ki, hogy a földet éri a jármű hátulja.

– A polgármesternek jeleztem, hogy a füvet is le kellene vágni, azonban ez a kérésem sem talált értő fülekre. Végső esetben azt kértem, legalább az üzemanyagot biztosítsa, azonban erre is elutasító választ kaptam. Végül tavaly kétszer a helyiekkel társadalmi munkában végeztünk a fű- és sövénynyírással. Továbbá a Lajta–Hanság vezetőségével beszéltem, hogy vágják ők is egyszer le a füvet – sorolta tovább a paprétiek képviselője, aki szerint eddig az sem segített, hogy „próbáltak már szép szóval is hatni a faluvezetőre". Csontos szerint még az sem világos, hogy számíthatnak-e bármilyen fejlesztésre az idei költségvetésből. Hozzátette: ebből a kilátástalan helyzetből az októberi választások jelenthetnek kiutat.

(Kerestük a témában a bezenyei polgármestert és alpolgármestert, ám egyiküket sem sikerült elérnünk– a szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerdíjügy: nincs miért tovább nyomozni

Az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a Futura-beruházás sikerdíja miatt indított majd másfél éves nyomozást. Szabó Miklós volt polgármester reméli, a kétkedőket is meggyőzte a vizsgálat negatív eredménye. Tovább olvasom