Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Papi válogatott a darnózseli focipályán

Darnózseli - Kirándulás, napközis tábor, néptáncoskurzus és -fesztivál: nyáron is zajlik az élet Darnózselin.

A darnózseli kisdiákok idén is egy hetet töltöttek felvidéki testvérközségükben Felsőszeliben, az ottani termálfürdő mellett kialakított kempingben: még egy bősi hajókiránduláson is részt vehettek. Közben a hatodikosok Zánkán pihenhettek, míg az alsósok részére pedig idén is volt úszótanfolyam Lipóton. Múlt vasárnap szülők, nagyszülők előtt egy kis házi bemutatóval zárt a helyi néptáncoskurzus, két művészeti iskola, a Hang Festő és a Harmónia hat tagiskolájának 40 növendékével (Bakonyszentlászló, Veszprémvarsány, Lovászpatona, Győrújbarát, Öttevény és Darnózseli). A fiatalok egy hétig a tánctanulás mellett kézműves-foglalkozásokon is részt vettek, valamint lovas kocsis és kerékpáros kiránduláson ismerkedhettek meg a környékkel. A táborzárást követően pedig már hétfőtől indult is a kétszer kéthetes „nyári napközis tábor", ahol a gyermekek programjában játszóházi, kézműves-foglalkozások mellett, játék, sport, vetélkedő és kirándulás szerepel. Hétvégén futballmérkőzést rendeztek a darnózseli pályán: a Magyar Katolikus Papi Válogatott volt a helyiek ellenfele. Érdekessége, hogy a vendégek csapatkapitánya és a kapusa Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök volt.

A településen július 13-án pedig immár tizennegyedszer rendezik meg a nyári „Péter-Pál Napi" Nemzetközi Néptáncfesztivált, idén holland és görög együttesekkel. Hír még a községből, hogy újabb egyeztetés lesz a napokban a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban a Fő utcával és a kerékpárúttal kapcsolatban. 

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ízelítő a nyugdíjas-klubok életéből

Mosonmagyaróvár - A mosonmagyaróvári nyugdíjasklubok gazdag tevékenységéről időről időre már beszámoltunk lapunk hasábjain. Vasárnap a Mosoni-Duna partján a mosonmagyaróvári önkormányzat támogatásával közös programot szerveztek a kluboknak. Tovább olvasom