Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Panelok melegebb köntösben

Mosonmagyaróvár - A panelházak energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának támogatására kiírt pályázat 2006-ban minden eddiginél népszerűbb volt Mosonmagyaróváron. A most elkészült beruházás a tervezett 427 millió forinthoz képest 365 millióból valósult meg.

Mosonmagyaróvár huszonkét lakóközösségi kérelmet támogatott és tovább pályázott velük az állami támogatás elnyerésére. A nyílászárócserére, homlokzati falak és  tetők szigeteléseire, valamint fűtéskorszerűsítésre kiírt pályázatokat a Magyar Lakás Innovációs Kht.-hez kellett benyújtani, a döntést az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium hozta meg.

A 22 épület 1257 lakása 427 millió forintért pályázott. A társasházak, lakásszövetkezetek a költségek egyik harmadát állták, a másik harmadot az önkormányzat, a harmadik részt az állam biztosította. A felújításokban közbeszerzés után az Utiber Kft., az Ablakcentrum Kft., a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. és a Techem Kft. vett részt.  A munkálatok  július 31-én kezdődtek meghatározott ütemterv szerint, s október végére be is fejezték azokat, a minőségi elvárásokat teljesítve.

A 22 épületből 6-nál – köztük egy tízemeletesnél – végeztek külső homlokzati hőszigetelést. Ez városképi szempontból is előnyös volt.

Amint az a keddi hivatalos átadáson is elhangzott, a pályázatok pénzügyi elszámolása folyamatban van, de az összesítések alapján már megállapítható, hogy a tervezett 427 millió forinthoz képest a tényleges költség 365 millió lesz. Így a korábbi becslésekkel szemben 62 millióval kerül kevesebbe az energiatakarékos korszerűsítés. Így a lakásokban jelentős energiamegtakarítás érhető el, s ebből a lakóközösség által vállalt önrész is finanszírozható. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vett pulóvert - kirabolta

Mosonmagyaróvár - Pulóvert kínált eladásra egy román "utazó ügynök" kedden délelőtt egy… Tovább olvasom