Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Pályáznak a távhővezeték-felújításra Mosonmagyaróváron

A primer távhővezeték felújítására pályázik támogatásért a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Ezt legutóbbi ülésén jóvá is hagyta az önkormányzat képviselő-testülete.

A városban az első iparosított technológiával készült tömbházakat 1970-től folyamatosan adták át egészen a ’90-es évekig. A távfűtés kiépítése ezzel folyamatosan bővült, az első ütemet az 1960-as évek végén kezdték kivitelezni. Az elmúlt negyven év alatt a szállító hővezetékrendszeren nem történt sem felújítás, sem hőtechnikai korszerűsítés. A közelmúltban a városközpont gerincvezetéke több alkalommal is meghibásodott, a szolgáltatás kimaradt és többletköltséget okozott. További megoldandó probléma a rendszer korszerűtlensége, a hőszigetelés ugyanis már nem felel meg a mai kor elvárásainak.

Mivel a teljes felújítás jelentős terhet róna a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-re, ezért a pályázati támogatással szeretné megvalósítani a beruházást.

A pályázat beadásához szükségesek voltak az önkormányzat nyilatkozatai. Erről legutóbbi ülésén támogatólag döntött a képviselő-testület.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsnoktól a polgármester helyettesítőjéig - közgyűlés Mosonmagyaróváron

Idegenforgalmi tanácsnokot, felügyelőbizottságokat, a társulási tanácsok delegáltjait, sőt, még a polgármester helyettesítőjét is megválasztotta a képviselő-testület csütörtöki ülésén. Tovább olvasom