Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Pályáznak a buszpályaudvar kijelzőinek cseréjére

˝A mosonmagyaróvári buszpályaudvar peronjaira felszerelt utastájékoztató kijelzők miért nem működnek? Ki a felelős azért, hogy meg legyenek javíttatva?˝- kérdezi olvasónk.Olvasói SMS

˝A mosonmagyaróvári buszpályaudvar peronjaira felszerelt utastájékoztató kijelzők miért nem működnek? Ki a felelős azért, hogy meg legyenek javíttatva?˝ Levéli béka
Olvasónk felvetésére Bognár László, a Kisalföld Volán forgalmi és kereskedelmi igazgatóhelyettese válaszolt:

– A mosonmagyaróvári autóbusz-állomás utastájékoztató rendszere 2003-ban készült. A kijelző táblákat szállító cég (Fok-Gyem Szövetkezet) már 1995 óta beszállítója volt társaságunknak, s máig is működő autóbusz-kijelzőket szállított nagyon jó minőségben, közel tíz éven keresztül. Ezért is mertük rájuk bízni új fejlesztésünket. Ám a mosonmagyaróvári kijelzőkkel már az első évben gondok adódtak, a táblák írásképében egyre több hiba keletkezett – állítja a szakember.

Időközben a szállító cég jogutód nélkül megszűnt, így magukra maradtak a gyári hibás berendezésekkel. A busztársaság saját szervizével és másik, kijelző táblákkal foglalkozó céggel együttműködve még egy ideig elfogadható szinten tudta üzemeltetni a rendszert, mely napjainkra viszont már teljesen fenntarthatatlanná vált. Emiatt a perontáblákat leválasztva az utastájékoztató rendszer többi, jól működő elemétől, kikapcsolták.

– Mivel nincs remény a táblák javítására, már 2009-ben egyik uniós pályázatunkba beépítettük a táblák pótlását és idén be is nyújtottuk azt. Jónak minősített pályázatunk forráshiány miatt várakozólistára került – magyarázza továbbá Bognár László. Kifejtette: a tíz kétoldalas kijelző pótlásának várható költsége tízmillió forint, melyre saját forrás nem áll rendelkezésre. A hibás táblákat a kapuvári és csornai autóbusz-állomásokon 2004-től alkalmazott és kiválóan működő LCD rendszerű berendezésekkel kívánják pótolni. Bíznak pályázatuk sikerében, és remélik, hogy belátható időn belül új kijelző táblák kerülhetnek a rosszak helyére.

Olvasóink írták

 • 3. flashmaker 2010. november 29. 13:27
  „Mint egy szakcég 20 éve kijelzőkkel foglalkozó vezetőjének engem is megbotránkoztatott ez az ár, ezért az alábbi ajánlatot el is küldtem Bognár Úrnak.

  16X120 képpontos LED diódás display zöld v borostyán színben,
  >1.2 candella/led 10mm-es raszterosztással, nem multiplexelt kivitel,
  mtbf>200000 ó. Automatikus fényerőszabályzó, napfénynél is tökéletes kontraszt
  (szemre is kontrasztosabb mint az LCD.) 120 fokos látószög, várható élettartam >1.000.000.ó.
  Garancia 1 év.

  Ár:100.000Ft/mező össz:2.000.000.-+afa
  Átszerelés beüzemelés 400.000.-+afa

  Még ebben az évben is kivitelezhető.
  Lehetséges hogy ez az ár pályázat nélkül is kifizethető!?
  Bár amit 2.4 mFt-ért meg lehet venni az ugyanúgy 10. millióért is kapható.
  Ennek a duplájáért a Kapuvárival megegyező Aeg lcd-s rendszert is tudok építeni.

  Kijelző rendszerekről több info: www.disy.hu.
  Különösebb illúzió nélkül:
  flashmaker”
 • 2. zopika02 2010. november 24. 22:57
  „Tíz kijelző költsége 10000000 forint. Az ember esze megáll. Tíz évig lehetne ott foglalkozatatni egy munkanélkülit aki futkározik a táblával, vagy egyfolytában kiabálja honnan mi indul. No comment....”
 • 1. RickCartman 2010. november 24. 15:26
  „Továbbra sem értem az ilyen, és hasonló névtelen, állítólagos "olvasói levélírók" logikáját. Még ha valami kényes kérdésről lenne szó, talán. De ilyenért miért a Kisalföldnek ír levelet? Miért nem hívja fel a Volánt? Miért nem ír nekik emailt? Jó napot kívánok, bemutatkozás, ez és ez lenne kérdésem. Miért kell ehhez napilap, oknyomozás? Furcsa lenne, ha rászoknának az olvasók, hogy minden kérdésükre az újság szerkesztőjétől várják a választ.
  (Zárójelben: szerintem ezeket az "olvasóink írták" kezdetű szövegeket a szerkesztőségben gyártják, de pisszt:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi ülés és közmeghallgatás Jánossomorján

Képviselő-testületi ülést tartanak a Balassi Bálint Művelődési Ház kistermében szerdán délután 3… Tovább olvasom