Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Pályázaton nyertek 166 milliót

Mosonmagyaróvár . Összesen 166 millió forint támogatást nyert Mosonmagyaróvár iskolai eszközfejlesztésre. A pénzből számítógépeket, interaktív táblákat, projektorokat vásárolnak.
Mosonmagyaróvár önkormányzata sikerrel pályázott a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett „A pedagógia módszertani reformot támogató infrastruktúra-fejlesztése" című kiírásra. A program célja az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az úgynevezett „intelligens iskola" létrehozása. Mosonmagyaróvárnak nyolc közoktatási intézményre volt lehetősége pályázni: az elnyert eszközök értéke mintegy 166 millió forint.

A nyertes pályázat 302 darab személyi számítógépet, 116 millió forint értékben pedig tantermi oktatócsomagokat foglal magában.

Ez utóbbiak mindegyikében egy interaktív tábla, projektor és számítógép van. A pályázat lehetőséget biztosít arra is, hogy az infokommunikációs eszközök használatát szakértők taníthassák meg.

A nyertes pályázat azért jelentős, mert a városnak a jelen költségvetési állapotok mellett ilyen nagyarányú eszközfejlesztésre a közeljövőben biztosan nem lesz módja.

Olvasóink írták

  • 2. hadzsba 2009. február 02. 21:28
    „Tényleg célszerűbb lenne széket meg padot cserélni. Az interaktív táblához hozzáértő tanárt kéne szerezni, mert az én tanáraim között sokan még a diavetítőhöz sem értenek. De ha már székek cseréjére nem kapnak pénzt, legalább alblakcserére kaphatnának ( az óvári kossuthbe - mikor még oda jártam - csak azok az ablakok voltak műanyagok amiket az utcáról látni lehetett. a többinél volt hogy a keret és a fal között kifért a tollam :( )
    Bár szüleink és nagyszüleink is elektormos gépek nélkül tanultak, mégis azt hiszem h többet tudnak és jobban emlékeznek a tanultakra, mint egy frissen érettségizett diák.”
  • 1. Almika 2009. január 31. 12:17
    „A székeket, a padokat, meg a szemet rongáló neoncsöveket kellene először kicserélni. Az interaktív tábla arra jó, hogy a hozzánemértő tanárok rémülten kerülgessék őket. Mire szoftverek és interaktív (használható, nem pályázati pénzből összehányt, silány cd-k) anyagok is lesznek hozzá és a tanárok is nagy számban rutinszerűen fogják használni, na addigra elértéktelenedett informatikai eszközök lesznek. Vannak iskolák a városban, ahol már nyertek ilyen eszközöket és nincsenek kihasználva. Sajnos. Ezek az eszközök drágák ahhoz képest, hogy mennyire haználhatók. Egy írásvetítő és néhány jól megszerkesztett fólia egy felkészült tanárral kenterbe veri ezeket a méregdrága nehézkes bár kétségtelenül látványos eszközöket, ráadásul a meghibásodás esélye lényegesen nagyobb (projektor, a lámpája 100 000 forint egy csere, garancia néhány száz munkaóráig van, a laptop, maga a tábla, a kábelek és persze a szoftverek.) Néhány bemutatóóra a miniszternek sajnos elég volt arra, hogy bólintsanak erre a projektre. Jó pénz van mögötte. A közoktatásban ugyanakkor semmit nem old meg, de valakinek biztosan jó üzlet. stb De azért a laptopoknak örülhetünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetedszer: amatőr táncosok fesztiválja

Mosonmagyaróvár - A Flesch Károly Kulturális Központ hetedik alkalommal hirdeti meg… Tovább olvasom