Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Pályázatok kisvállalkozóknak

Az európai uniós csatlakozás utáni teendőkről és az új kisvállalkozói pályázati lehetőségekről tartott tájékoztatót nemrégiben dr. Antalffy Gábor Kisosz-elnök Mosonmagyaróváron.
Mosonmagyaróváron a Vendéglátók Egyesülete, a Civil Fórum, valamint a Kisosz rendezvényén dr. Antalffy Gábor közgazdász, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Szövetsége (Kisosz) ügyvezető elnöke elmondta: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) több új vállalkozásfejlesztési pályázatot indított. A forrásokat az idei kilenc pályázat kereteinek átcsoportosításával fedezik.

Az új pályázatokat a kis- és középvállalkozók fuvarozó járműveinek cseréje, a kis üzletek korszerűsítése és bővítése, az élelmiszer-biztonsági (HACCP) rendszerek bevezetéséhez szükséges eszközbeszerzési támogatás témakörökben írták ki. A feldolgozóipari kisvállalkozásokat támogató rendszer pedig kibővül az ipar, az építőipar és a kereskedelem egyes területeivel is. A vállalkozásfejlesztési pályázatok beadási határidejét meghosszabbították november 15-ig.

Antalffy Gábor kitért arra is, hogy a nyár végén felzúdulást keltett a kiskereskedők körében az a rendelet, amely az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának élelmiszer-higiéniai feltételeiről szól. A Kisosz e szabályozás megjelenését követően haladéktalanul szakmai egyeztetést kezdeményezett a szaktárcákkal. Elhangzott, hogy az EU-csatlakozás után módosul az árak kiírása és címkézése, a kockázatbecslés, a jótállási és szavatossági idő és az áfabesorolások. Pozitívum, hogy az Európai Unió támogatja az egyszemélyes mikrovállalkozásokat a munkanélküliség csökkentése érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelten támogatott rehabilitációk

A több lépcsőben megvalósítandó szigetközi rehabilitációs elképzelések kapták a legtöbb pénzt idén a… Tovább olvasom