Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Pályázati támogatással korszerűsítik a kultúrházat

Közel ötvenötmillió forintból újítják fel és alakítják át a levéli kultúrházat. A település ehhez pályázati támogatást nyert.

Márciusban kezdődhet el az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT) kialakítása a jelenlegi kultúrházban, melyhez az önkormányzat pályázati támogatást nyert. A beruházásra közel ötvenötmillió forintot fordítanak.

– A felújítás, átalakítás során szigeteljük a falakat. Az épület új födémet kap teljes tetőcserével. Cseréljük a nyílászárókat, új aljzat lesz, vakolatjavítások, festés és mázolás várható. Továbbá a villany- és a fűtési rendszer is megújul, akadálymentesítjük az épületet – sorolja a teendőket Papp Zoltán levéli polgármester. Az épület külső hőszigetelésére, a tetőtér-beépítésre és parkolók kialakítására – melyet ugyancsak terveztek volna – már nem jut forrás.

Elkészült a kiviteli terv, kiválasztották a közbeszerzési szakértőt és a műszaki ellenőrt, az ajánlattételi felhívást is a napokban küldik ki.
– A kialakítás után az intézmény új, komplexebb szolgáltatást nyújt majd a lakosságnak, civil szervezeteknek, sőt, a vállalkozóknak is. Itt marad, illetve itt lesz a könyvtár, a kulturális és közösségi rendezvények helyszíne, civil szervezetek és hagyományőrző szervezetek működési tere, ifjúsági információs pont, közösségi internet és irodai szolgáltatások, tanácsadás helye – magyarázza a településvezető.

A beruházást március elején kezdik és reményeik szerint néhány hónapon belül be is fejezik.

Levél 2010-ben
2010-ben Levélen 13 millió forintból végeztek felújítást a kisiskola épületén, a nagyiskolában fejlesztőtermet alakítottak ki. Korszerűsítették a védőnői és orvosi rendelőt, ahová egy defibrillátort és egy notebookot is beszereztek. Megalakult a polgárőr-egyesület, a polgárőrök számára is létrehoztak egy helyiséget. A hatszáz éves jubileumhoz kapcsolódóan is több programot, pályázatot maguk mögött tudhatnak. Trianon-emlékművet állítottak, napórát festettek fel az általános iskola tűzfalára, jubileumi emlékoszlopot emeltek a Május 1. ligeti park sarkán. Helytörténeti olvasókönyvet is kiadtak, valamint játszóteret adtak át.


Olvasóink írták

  • 2. andrew17jr 2011. január 12. 13:36
    „ötvenötmillió forintból újat lehetett volna épülni, drága festés lesz. de eu-s pénzből lesz ...
    mi ilyen drága benne?”
  • 1. vira70 2011. január 12. 12:10
    „ez eddig mind szuper csak éppen én pl.napóra stb..helyett a falu járhatatlan útjaira fordítottam volna a pénzt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végleges otthont kap a német nemzetiségi gyűjtemény Jánossomorján

A tervek szerint jövő év derekára elkészül a német nemzetiségi helytörténeti gyűjtemény végleges… Tovább olvasom