Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Palackba kerül a kiváló minőségű csapvíz

Szigetközi Friss Víz névre keresztelte a mosonmagyaróvári székhelyű Aqua kft. félliteres üvegekbe töltött ivóvizét, melyet a víz világnapján mutattak be.
Ekkor avatták fel a cég feketeerdei vízműtelepén az új üzemet is. Első körben a Lajta-parti város és környéke közintézményeinél és a helyi vállalkozásoknál kívánnak megjelenni, de azon is dolgoznak, hogy mihamarabb az üzletekben is megvásárolható legyen.

Tavaly január óta Friss Víz név alatt startolt, tegnap óta azonban már Szigetközi Friss Víz névre „hallgat" az a félliteres kiszerelésben elérhető ivóvíz, melyet az Aqua kft. a víz világnapján mutatott be az érdeklődőknek. Ekkor avatták fel a mosonmagyaróvári székhelyű cég feketeerdei vízműtelepén a palackozót.

Az ivóvíz az ember által fogyasztásra alkalmas víz, amely megfelel az ivóvízszabványok előírásainak. Amennyiben oldott ásványianyag-tartalma meghaladja az 500 mg/l-t, ásványvíznek minősül.

Leitner László, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: Mosonmagyaróvár és a környező települések lakói különösen szerencsések, mert Közép-Európa egyik legtisztább és legnagyobb édesv
Leitner László,  az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: Mosonmagyaróvár és a környező települések lakói különösen szerencsések, mert Közép-Európa egyik legtisztább és legnagyobb édesvízkészlete felett élnek.
Fotó: H. Baranyai Edina


Dúsított és mentes formában egyaránt palackozzák a feketeerdei ivóvízbázisból kinyert, kiváló minőségű folyadékot. Ezt az ivóvizet fogyasztják csapvízként egyébként a cég szolgáltatási területén élők is.
– A víz világnapját 1992 óta ünneplik, ezzel is az édesvízkészlet fontosságára hívva fel a figyelmet – hangsúlyozta az avatón Leitner László, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Kiemelte: Mosonmagyaróvár és a környező települések lakói különösen szerencsések, mert Közép-Európa egyik legtisztább és legnagyobb édesvízkészlete felett élnek. A szolgáltató által a feketeerdei vízbázison kinyert ivóvíz mentes minden szennyeződéstől és vegyszertől, nem tisztítják és fertőtlenítik, kezelésmentesen, természetesen jut el a fogyasztókhoz. Nagy István mosonmagyaróvári polgármester beszédében megfogalmazta: az emberiség története szorosan összefügg a vízzel. Továbbá hozzátette: a víz nemzeti ügy, így ennek megfelelően kell kezelni.

Csak ellenőrzéssel. Dr. Fehér Katalin, az ÁNTSZ közegészségügyi osztályvezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a megyében alapvetően megfelelő az ivóvíz minősége. A vizet az üzemeltető és a hatósági felügyelet is vizsgálja, amit meg palackoznak, további ellenőrzéseken is átmegy.
A cég 2009 óta dolgozott azon, hogy létrehozza a telepen a palackozás feltételeit. 2010 januárjában jelentették meg tesztjelleggel Friss Víz néven a palackozott ivóvizet, amit ekkor még nem hoztak kereskedelmi forgalomba, hanem térítésmentesen és kísérleti jelleggel bocsátották a társaság tulajdonosainak rendelkezésére. Tavaly szeptembertől kezdték meg a félautomata palackozógépek beszerzését és a helyiség kialakítását. A rekeszmosó készülék mellett áztatókád, automata mosó, öblítőkészülék, egy szódagéppel összekötött palackozó- és egy kupakzáró, valamint egy címkézőberendezést vásároltak.

A kedvező fogadtatást követően a manufakturális jellegű palackozó helyett egyóránként 250 palack megtöltésére alkalmas rendszert építettek ki. Ezáltal évente mintegy 332 ezer palack juthat el a fogyasztókhoz, de kis átalakítással ez a kapacitás akár tovább is növelhető.

– Nem akarunk egy újabb ásványvízzel megjelenni, hanem inkább egy másik piaci szegmenst kívánunk nyitni a palackozott ivóvízzel. Az értékesítés első lépése, hogy megjelenjünk kistérségi szinten a közintézményeknél és a helyi vállalkozásoknál a Szigetközi Friss Vízzel – szögezte le az ügyvezető igazgató. Sőt. azon is dolgoznak, hogy a palackba zárt feketeerdei víz minél hamarabb az üzletekben is megvásárolható legyen.

Olvasóink írták

 • 14. Zotius 2013. június 11. 11:43
  „Arról már nem is beszélve, hogy a 2013. június 7-9. között megrendezett Friss Fesztiválon egy üveg (0,5 liter) víz 300 Ft-ba került a wittmann-parkban. Átszámolva ez egy köbméterre: 2 × 0,5 × 1000 × 300 = 600.000 Ft/m3.
  Igazán jó üzlet!”
 • 13. nagy_greg 2011. március 28. 20:46
  „12. KoPi, tanulj meg számolni. 1 m3 víz PONTOSAN 1000 liter. http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6bm%C3%A9ter

  Bocs.”
 • 12. KoPi 2011. március 25. 05:12
  „10. kocka68 2011.03.24. 18:34:
  Egy nullával elszámoltad. 1 m3, azaz TÍZEZER liter víz kerül 211 Ft-ba! Az sem normális, aki a pet palackos vizet vásárolja! Ez a frissvíz, meg igazából nem nekünk, mosonmagyaróváriaknak készül, hanem "exportra" olyan vidékekre, ahol nincs ilyen kiváló minőségű ivóvíz.”
 • 11. megabrutál 2011. március 24. 19:01
  „Pontosan a fentiek miatt kéne a jelenlegi vízdíjak felét fizetnünk és még akkor is túlfizetnénk a bekerülési költségeket!
  Amúgy az ötlet nem rossz, csak a fél literes flaska kicsinek tűnik.”
 • 10. kocka68 2011. március 24. 18:34
  „Sajnálatos, hogy a műanyagba zárt, tartósítószeres agyonreklámozott ásványvizet mindenki viszi, mint a cukrot, literenként akár 100 forintért, és azon kesereg, hogy 1000 litert az AQUA meg 210 forintért ad!!!!! Mindegy, milyen a kiszerelés, csap, vagy üveg, de ivóvíz! Örüljünk neki, hogy van nekünk ilyen kincsünk!”
 • 9. Alf 2011. március 24. 14:44
  „Kedves Griff,
  Csupán azt akartam jelezni, hogy a Víz Világnapján elég vicces palackozott csapvizet bemutatni. Miért van lehetőség azon nyerészkedni, ami minden embernek alapvető joga kéne hogy legyen? De természetesen tisztában vagyok a jelen csapvíz-helyzettel országunkban, így örülök, ha többekhez jut el tiszta víz, és annak is, ha egy magyar vállalkozó be tud törni a multik uralta piacra. Ennek ellenére szerintem gáz, hogy még mindig itt tartunk: az ország egyik feléből palackban visszük a csapvizet a másikba...Eu meg 21. század?
  Ez a filmecske talán megmagyarázza részletesen a problémát: http://www.youtube.com/watch?v=V8UiuC0i6vs&playnext=1&list=PLF6AC7A1686A8CE74”
 • 8. Greenman 2011. március 24. 13:24
  „Én sem szeretem a közüzemi díjakat fizetni, Zopika, de nálunk még viszonlag olcsó a vízdíj. A múltkor láttam egy kimutatást, jobb, ha nem tudod más megyékben (vagy pl. Győrben) mennyit kell fizetni... Úgyhogy én a helyedben ezt inkább nem feszegetném!.. :)”
 • 7. Griff 2011. március 24. 12:48
  „Alf!
  Nyisd meg a csapot otthon, és igyál, amennyi csak jól esik. Korlátlanul. Nem kötelező megvenni a palackozott vizet.
  Ha jól olvastam a cikkben, ez egy lehetőség, hogy a multik ásványvize helyett a Szigetközi vizet is választhassuk. A magam részéről örülök ennek. Inkább kerüljön a haszon egy városi céghez, mint a multik zsebébe. A multi nem fog szerelőt küldeni, ha eltörött a cső a Flesch lakótelepen...”
 • 6. Abrafax 2011. március 23. 23:12
  „A piacon versenyképes közszolgáltató - ilyen is van! Adja Isten, hogy többet hozzon az Aqua a városnak, mint a Futura visz...”
 • 5. Alf 2011. március 23. 15:07
  „Kedves Kobra,
  a fűteni sokféleképpen lehet és hidd el elmennék fáért az erdőbe, ha itthon lenne erre mód. Ivóvíz nélkül azonban 3 napig bírja egy ember. Persze lehet sok minden más is inni, de minden folyadék előállításhoz szükség van tiszta vízre. A cikkben azt írják, hogy a környéken ez folyik a csapból is. Akkor miért veszik rá az embereket, hogy többet fizessenek érte? Persze tudom, hogy az országban sok helyen nem jó minőségű, sőt ihatatlan a csapvíz. Pont azért van a Víz Világnapja, hogy erre felhívják a figyelmet és elérjék, hogy mindenki hozzá jusson anélkül, hogy 100x-os áron kelljen meg vennie. Ne hagyjuk már megvezetni magunkat....”
 • 4. kobra13 2011. március 23. 14:17
  „Alf!
  Igazad van! A szén is a népé, ingyen kellene adni! Ajánlanám, hogy te menjél le érte!”
 • 3. móvári 2011. március 23. 11:35
  „Igazán lehetnénk olyan rendesek, hogy ebből a kiváló minőségű vízből küldünk egy jó pár üveggel, csak úgy emberbaráti szeretetből Japánba!! Hogy mi is segítsünk végre valakiknek...”
 • 2. zopika02 2011. március 23. 11:00
  „Az adó módjára beszedett víz és csatornadíjból jut ilyen fejlesztésekre. Gratulálok. Bízunk benne ennek eredményeként olcsóbban lesz elérhető a lakosság részére a szolgáltatás. Mert ha nem, és a költség a lakosságon az eredmény a szolgáltatónál halmozódik, akkor felmerülhet akár a cégvezetés büntetőjogi felelőssége is. Ajánlom a rendőrség figyelmébe a képen pózoló úriembert, igaz a biztonsági öv használatának ellenőrzése valamelyest egyszerűbb feladatnak tűnik.”
 • 1. Alf 2011. március 23. 10:22
  „A víz világnapja pont arról szól, hogy mindenkinek joga van (kellene, hogy legyen a 21. században!!!) a tiszta, egészséges vízhez ingyen(!), korlátlanul. Pont ezen a napon mutatják be a palackozott csapvizet? És ennek még tapsolni is kellene?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haltelepítés, tilalommal

A tavaly őszi haltelepítés folytatásaként 171 mázsa ponty és 168 kilogramm csuka került a Szigetközi… Tovább olvasom