Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ovisok lesznek a bábuk

Másodszor szervezik meg a Futura Sakk Karnevált a mosonmagyaróvári élményközpontban jövő hétvégén. Érdekességként a dumaszínházas Kőhalmi Zoltánnak is szurkolhatunk, aki élő sakkfigurákkal játszik majd ellenfelével.
Hagyományteremtő szándékkal indították el még tavaly a Futura Sakk Karnevált, melyet február 7-én újból megrendeznek a mosonmagyaróvári élményközpontban.

A rendezvénnyel a táblajáték mellett a Futurát is népszerűsítenék. A részletekről Horváthné Pákozdi Emese, a Futura üzemeltetési vezetője és Lobitz Ákos ötletgazda számolt be.

Jövő szombaton délelőtt 9 órakor korosztályos sakkversennyel indul a program. A fiúkat és a lányokat több korcsoportban külön értékelik. Jelentkezni péntekig lehet az info@futuramoson.hu címen.

A szervezők nemcsak a megyéből várnak indulókat. A játékok között a résztvevők felfedezhetik az egykori gabonamagtárban berendezett inter-
aktív központot.

A Rubik-kockával is játszhatunk a Futura Sakk Karneválon. A felvételen Horváthné Pákozdi Emese és Lobitz Ákos.
A Rubik-kockával is játszhatunk a Futura Sakk Karneválon. A felvételen Horváthné Pákozdi Emese és Lobitz Ákos.

A délután 3 órai eredményhirdetést követően különleges játszma kezdődik: a dumaszínházas Kőhalmi Zoltán élő sakkfigurákkal játszik ellenfelével. A sajtótájékoztatón történt sorsolás szerint a humorista a Vackor Óvoda apróságait (ők öltöznek be különféle figuráknak) irányítja, kihívója pedig a Lurkóvár Óvoda gyermekeit.

Tavaly Portisch Lajos nemzetközi nagymesterrel, sakk olimpiai bajnokkal, kilencszeres magyar bajnokkal mérkőzhettek meg a sakkszimultánon az érdeklődők, idén erre fiatal kollégáját, Balogh Csaba többszörös sakkolimpikont, sakkolimpiai ezüstérmest kérték fel.

Ezen a napon nemcsak a fekete-fehér játék szerelmeseit várják. Az egyik hipermarket támogatásával, a világhírű magyar találmány, a Rubik-kocka negyvenéves születésnapjára játszóház is lesz, melyen több háromdimenziós térbeli logikai játékot is ki lehet próbálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szorosabb kapcsolatot az egyetemmel

A helyi egyetemi kar és a város kapcsolatának szorosabbra fűzése is szóba került a… Tovább olvasom