Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Ovisok, bölcsisek egy épületben

Hegyeshalom - 1993-ban megszűnt a nagyközség bölcsődéje. Az utóbbi időben viszont egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a szülők igényt tartanak a három év alatti kisgyerekek elhelyezésére. A képviselő-testületi döntés szerint szeptembertől az óvoda épületében kialakítanak egy önálló részt a legapróbbaknak.

– Csökken az óvodában a gyermeklétszám, ezzel párhuzamosan igény mutatkozik a kisebbek elhelyezésére. Tizenkét-tizenhárom jelentkezővel számolunk, de akár húsz kisgyereket is tudunk majd fogadni a tervek szerint az óvoda mellett kialakítandó bölcsődében – tájékoztat Szőke László polgármester. 1992-ig a nagyközségben külön épületben működött az egészségügyi intézmény, utána viszont a szülők igénye nem indokolta annak fenntartását. Azóta a helyi rendőrség költözött az ingatlanba.

Ma még ez a terem az ovisoké, szeptembertől a bölcsődések igényeinek megfelelően alakítják át.
Ma még ez a terem az ovisoké, szeptembertől a bölcsődések
igényeinek megfelelően alakítják át.

A bölcsőde újraindítását a képviselő-testület ciklusprogramjába is belefoglalta, és döntés született a szeptemberi működtetésről. Az önkormányzat jelentkezett a regionális fejlesztési tanács CÉDE-pályázatán az intézmény kialakítására.

Az óvoda épületének egy részében egy termet és egy vizesblokkot alakítanának át az előírásoknak megfelelően külön bejárattal. A pályázatot július közepén bírálják el.

– Amennyiben nem nyerünk, vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogyan tudjuk elindítani a bölcsődét, melynek kialakítása körülbelül 12,5 millió forintot tesz ki – tette hozzá továbbá a településvezető. Új munkaerő felvételére nem lesz szükség, csak átcsoportosításra. Az idén százéves intézményben a hat óvodai csoport ötre szűkül.

Magyarné Gaál Judit óvodavezető az európai uniós szabványok szerint megújuló játszótérről számolt be. A játékok többségét kiselejtezték, ütéscsillapító talajt helyeznek el. Három új játék is várja majd a hegyeshalmi kisgyerekeket, az óvoda költségvetéséből egy, alapítványi pénzből két játékot vásároltak: babaházat, kismozdonyt két kocsival és hintát.

Olvasóink írták

  • 1. zenelady12 2008. június 24. 07:17
    „Örülök, hogy vannak települések, amelyek tesznek azért, hogy megkönnyítsék lakói helyzetét. Sajnos gondban lesznek a többiek, akik eddig Mosonmagyaróvárra vitték csemetéiket. Sok sikert hozzá! Remélem, nyernek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márialigeti a legfiatalabb

Hegyeshalom - Alig egy hete érkezett haza a mosonmagyaróvári kórházból Hegyeshalom legifjabb… Tovább olvasom