Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Ovibölcsi fogadhatja a legkisebbeket

Az édesanyák munkába állását könnyítené meg azzal a darnózseli önkormányzat, hogy ovibölcsi csoportot indítana a helyi óvodában. Fazekas Zoltán polgármestert a további 2015-ös tervekről is kérdeztük.
Ovibölcsivel bővülhet a darnózseli óvoda. Fazekas Zoltán polgármester elmondta: most mérik fel ehhez újra az igényeket, és hamarosan dönt a képviselő-testület annak elindításáról.

Az aszfaltozás mellett a csapadékvíz elvezetését is megoldanák és temetőparkoló is készülne.

– Az édesanyák munkába állását könnyítenénk meg azzal, hogy a gyermekeket már két és fél éves koruktól tudná fogadni az intézmény. Az óvodát korábban bővítettük pályázatnak köszönhetően. Jelenleg a helyiséget az óvodások használják tornateremként. Ezt bútoroznánk be a legkisebbek igényeihez igazítva – közölte a faluvezető, hozzátéve, itt nemcsak darnózseli gyerekeket tudnának fogadni, hanem a környező településekről érkezőket is.

Fazekas Zoltán: Ebben az épületben lehetne kialakítani az ovibölcsit.
Fazekas Zoltán: Ebben az épületben lehetne kialakítani az ovibölcsit.

– Tervezzük továbbá közintézményeink energiakorszerűsítését. Az iskolánál és óvodánál a napelemet és napkollektort bővítenénk. Korábban szerettük volna vállalni a helyi iskola működtetését, ám akkor ezt az adóerősségünk számadatai miatt nem engedélyezték. Most újból döntést kell erről hoznunk. Az intézmény épülete a mi tulajdonunk, a karbantartását amúgy is mi végezzük – hangsúlyozta a polgármester.

Fazekas Zoltán szerint gondot jelent, hogy nincs művelődési háza a falunak. Ennek kialakítására több helyszín is felmerült, többcélú épületegyüttes tervein most dolgoznak. Az önkormányzat gondolkodik azon, hogy egy régi parasztházban tájházat alakítson ki, ami akár alkotótáboroknak is otthont adhatna. Ennek létrejöttéhez az önkormányzat a helyiek és elszármazottak támogatására is számít. Bálint József fafaragó jóvoltából tovább bővül a falu szoborparkja. Az idénre tervezett alkotásról a faluvezető annyit árult el, hogy kapcsolódna a helyi iskola hármas jubileumához.

Most az óvodások tornateremként használják az épületszárnyat.
Most az óvodások tornateremként használják az épületszárnyat.

Fazekas Zoltán szerint gondot jelent, hogy nincs művelődési háza a falunak.

Darnózseliben idén a Temető utca felújítása kezdődhet meg tavasszal. A mintegy harmincmilliós önkormányzati beruházás során az aszfaltozás mellett a csapadékvíz elvezetését is megoldanák és temetőparkoló is készülne. A megyei területfejlesztési alapból szeretnének pénzt szerezni a községet Dunaremetével összekötő kavicsos, balesetveszélyes szakasz felújítására, ezzel is tehermentesítve a gesztenyesort Lipót irányában. További terv a Fő utcai sétány térkövezésének folytatása, ahová padokat, virágosládákat is kihelyeznének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját anyját bántotta

A férfi ittasan kiabálni kezdett vele és ököllel betörte az ajtó üvegét. A 63 éves nő combnyaktörést… Tovább olvasom