Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Óváricumok filmen

Tíz pontból álló identitásprogrammal erősítené a gyerekek kötődését a városhoz Mosonmagyaróvár.
Mosonmagyaróvár önkormányzata tavaly készíttette el a város jövőképét. Ennek értékelésekor egyértelművé vált, hogy szükség van egy olyan programra, amelynek segítségével erősíteni lehet a mosonmagyaróváriak városukhoz kötődését, illetve a fiatalokban kialakítható az identitástudat. Ennek érdekében a városháza, a pedagógusok, diákok bevonásával felmérést készített, amelyben összegyűjtötték Mosonmagyaróvár azon nevezetességeit, amelyek kifejezetten csak a településre jellemzőek. Így alakult ki a tíz identitáspont, az úgynevezett „óváricumok".

A megkérdezettek többsége szerint Mosonmagyaróvárra legjellemzőbbek a város folyói, múzeumai, a magyaróvári vár, a helyi egyetemi kar, a magyaróvári belváros, a város szobrai, temetői, a Habsburgok és Mosonmagyaróvár, az 1956-os emlékhely, valamint az óvári sajt.

Az önkormányzat az elmúlt év decemberében pályázatot írt ki a tíz identitáspont kidolgozására. A több jelentkező közül a nyertes pályázat végül egy pedagógusokból és közművelődési szakemberekből álló csoport munkája lett. A nyertesek vállalták, hogy a városra jellemző tíz identitáspontot egységes szerkezetben kidolgozzák, ehhez egy negyvenöt perces – egy tanórán levetíthető – filmet és korosztályi lebontásban módszertani ajánlást készítenek.

A közelmúltban elkészült program részleteit a napokban mutatták be a város pedagógusainak. Az identitásprogram kitalálóinak célja, hogy az beépüljön a város iskoláinak tantervébe. Ezzel a gyerekekben erősítsék Mosonmagyaróvárhoz kötődésüket, illetve hogy a fiatalok is jobban megismerjék a várost.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél a stabilitás megőrzése

Az építmény- és a kommunális adó emeléséről határoztak Jánossomorján. Tovább olvasom