Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Ötvenmilliós vagyoni kár érte a várost ?

Nyitrai József önkormányzati képviselő kalkulációja szerint a Kötött-csónakház legalább kilencvenmillió forintot ér. Ehhez képest bruttó negyvenkétmillióért kelt el az ingatlan.
A mosonmagyaróvári képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott, hogy az egykori Kötött-csónakház eladásával jelentős veszteség érte a város vagyonát. A témát felvető Nyitrai József önkormányzati képviselő nehezményezte, hogy a tulajdonos Flexum Rt. nem a Movinnov Kft.-nek adta el az ingatlant, holott az önkormányzati társaságnak elővételi joga lett volna rá. Stipkovits Pál polgármester a június 28-án lapunknak adott interjúban azt állítja, nem történt visszaélés a csónakház értékesítése során. Ezt határozottan cáfolja Nyitrai József, aki a napokban kereste fel szerkesztőségünket.

Értéken aluli kiárusítás

– Mint önkormányzati képviselő és mint a Labe (Lakásbérlők Egyesülete) képviselőcsoportjának vezetője a testület június 24-i ülésén napirend előtti felszólalásomban, tudván az ingatlanért megajánlott vételárat (bruttó 42 millió forint, amelyből a telekár 27,3 millió forint, azaz négyzetméterenként mintegy 3150 forint), azonnal megállapítottam és véleményeztem a vagyonvesztés tényét és felszólítottam a polgármestert, hogy az önkormányzati cég által kezelt városi vagyon értéken aluli kiárusítása miatt kezdeményezzen eljárást a felelős személyek ellen – kezdte a képviselő.
– Egy szépen bekerített, gondozott, tenisz- és kézilabdapályával, egyéb építményekkel rendelkező, 8499 négyzetméter területű Duna-parti ingatlan talált gazdára négyzetméterenként nettó 4500 forintért akkor, amikor a városban az újonnan kialakított közművesített építési telkek négyzetméterára jelenleg 8 ezer, a társasház építésére alkalmas nagyobb méretű telkek négyzetméterára pedig 10 ezer forint. Mindezeket figyelembe véve mai árakon számolva az ingatlan értéke reálisan 90 millió forint körüli összeg lett volna.

Újabb Bacardi Beach ?

A Flexum Rt. vezetőjéhez közel álló üzleti körök tették rá kezüket a Mosoni-Duna partján fekvő, festői környezetben lévő volt kötöttes ingatlanra. Ettől kezdve a városközponti lakók kulturált sportolási lehetősége, mint korábban deklarált cél, illetőleg a kettes termálkútra épülő távlati városfejlesztési elképzelések meghiúsulni látszanak. Úgy tűnik, helyette lesz esetleg egy újabb Bacardi Beach. Az adásvétellel nem elég, hogy a városlakók és a város elveszített egy soha vissza nem térő lehetőséget, még a maximális üzleti haszonra törekvés sem érhető tetten. Egyébként nem először. Tarthatatlan és felháborító, hogy rendre a részvénytársaság vezetője és családtagjai, valamint üzlettársaik kezére kerül a Flexum által kezelt ingatlanvagyon java. Így volt ez a termálstrandfürdő területén a részvénytársaság által épített szálloda és vendéglő esetében, vagy korábban a malomszeri üzletház esetében is. Nyilvánva lóan önös érdekek mozgatják a szálakat – állítja Nyitrai József.
Képviselőcsoportunk nevében tiltakozom és továbbra is követelem a polgármestertől mint a városi vagyon képviseletére és őrzésére hivatott személytől, hogy állja útját az ilyen felháborító történéseknek, ne magyarázkodjon az érintettek helyett, hanem sürgősen cselekedjen – mondta végezetül az önkormányzati képviselő.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még egészséges az ivóvízbázis

Hónapokon keresztül nyolc figyelőkúttal vizsgálták Kimle térségében a föld mélyén rejlő, még… Tovább olvasom