Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Ötvenmillióból újul meg a közösségi ház

E hónap elején elkezdődött a levéli közösségi ház felújítása. A mintegy ötvenmillió forintos korszerűsítéshez 43,8 milliós támogatást kap a település. Ideiglenesen a kultúrház és a könyvtár a Fő utca 2. szám alá költözött.
Megkezdődött az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT) kialakítása a levéli kultúrházban. Az önkormányzat az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program vidékfejlesztési intézkedések keretében pályázott.

– Elkészíttettük a felújítás engedélyezési terveit és 2009 novemberében kaptuk meg az építési engedélyt. Ez alapján benyújtottuk a támogatási kérelmet, amely eredménnyel járt és 2010 áprilisában az 50,3 milliós projekthez 43,8 milliós támogatást kaptunk – magyarázza Papp Zoltán, a település polgármestere. A támogatás csak a nettó költségekre vonatkozik, az általános forgalmi adót a településnek kell megfizetnie. Ezt követően készíttették el a felújítás, korszerűsítés kiviteli terveit.

A kivitelezést idénre tervezték, ezért az év elején megtörtént a közbeszerzési szakértő és a műszaki ellenőr kiválasztása, majd a közbeszerzési eljárás lefolytatása. Időközben ki kellett költöztetni a kultúrházat és a könyvtárat, amelyek ideiglenesen a Fő utca 2. szám alatt működnek.

A kultúrház tetőcseréjét már elkezdték. A munkaterületet a hónap elején adták át.
A kultúrház tetőcseréjét már elkezdték. A munkaterületet a hónap elején adták át.


– A nyertes vállalkozóval megkötöttük a vállalkozási szerződést és március elsején átadtuk az építési területet, megkezdődött a beruházás. Ennek keretében falszigetelést, tetőcserét, aljzatcserét és kisebb belső átalakítást, festést-mázolást, akadálymentesítést, villamos- és víz-, csatornahálózat-felújítást végzünk. A támogatásból jut eszközbeszerzésre, sőt, három évig támogatást is kapunk az IKSZT működtetéséhez – sorolta a településvezető.

A pályázat által behatárolt pénzügyi keretek azonban nem biztosítanak teljes körű felújítást – így nem fért bele a külső szigetelés vagy a komplex fűtésátalakítás. Ezen túl is, mint minden régi épületet érintő felújításnál, jelentkeznek olyan többletfeladatok, amelyek a tervezési időszakban még nem voltak láthatók. A helyi képviselő-testület megtárgyalja a többletköltségigényeket és döntenek arról, hogy mire biztosítanak további forrásokat az önkormányzat tartalékkeretéből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdokból tüntetik el a szemetünket

Huszonnégy lerakót rekultiválnak Mosonmagyaróvár és Csorna környékén 2,5 milliárd forintból uniós támogatással. Tovább olvasom