Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Ötvenegymillió a szociális centrumra

Negyvenhatmillió forint pályázati támogatást nyert a mosonmagyaróvári önkormányzat a – már a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában működő – Szociális Alapellátási Centrum felújítására és bővítésére.

Összességében 51 millió forintból valósul meg a mosonmagyaróvári Szociális Alapellátási Centrum bővítése és ezzel együtt a szolgáltatás minőségének fejlesztése. Ehhez 46 milliós támogatást nyert az önkormányzat. A szükséges önrészt pedig a kistérségi társulás és a város fele-fele arányban biztosítja. A Zichy Mihály utcában működő intézmény mára elavult, nem biztosít megfelelő körülményeket és feltételeket az ott dolgozó és egyre bővülő klienskört ellátó szakemberek számára. Ez a centrum a központja a szociális étkeztetésnek, az idősek klubjának és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásnak. E szolgáltatások a kistérség huszonhat településén elérhetőek. A város részéről régóta megfogalmazódott az igény a felújításra és a bővítésre, ami a kistérségi feladatellátással még sürgetőbbé vált.

A jövőben az alapellátási centrum ad otthont a szintén a pályázat keretében létrejövő Szociális Információs Hálózatnak, mely összefog és koordinál majd a kistérségben működő minden szociális alapellátást.
A pályázati támogatással az intézmény 155 négyzetméterrel bővül és további 42 négyzetmétert felújítanak. A beruházás során teljes akadálymentesítés, akadálymentes parkoló kialakítása, energetikai korszerűsítés, energiatakarékos világítási rendszerek beépítése, külső zöldkörnyezet rendezése is megvalósul. A jövőben az alapellátási centrum ad otthont a szintén a pályázat keretében létrejövő Szociális Információs Hálózatnak, mely összefog és koordinál majd a kistérségben működő minden szociális alapellátást. Ez az érintettek számára a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény honlapján keresztül lesz elérhető. Itt minden naprakész információt megtalálnak az érdeklődők a szociális ellátórendszerről: férőhelyek, lehetőségek, űrlapok, szolgáltatásleírások, térítési díjak, feltételek. Az alapellátásban dolgozó szakemberek számára pedig mód nyílik internet segítségével akár a kistérség településeiről is elérni a központot, adatlapokat letölteni, kitölteni, jegyzőkönyveket írni. Cél, hogy a segítség komplex legyen, azaz elérhető, gyors, hatékony és ellenőrizhető. A tervek szerint a teljes beruházás a jövő év nyarán készül el. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maga előtt tolta a Mercedes a motorost az M1-esen - fotókkal

A csodával határos módon könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet az a motoros, akit egy… Tovább olvasom