Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Ötszáz lakást kínálnak Rajka környékén

Rajka - Nem csak a kereslet nagy: ötszáz ingatlant árulnak Rajkán és környékén az ingatlanközvetítők. A kínálat napról napra nő, hisz sokan nehezen tudják fizetni növekvő törlesztéseiket. Az Euro Vegas építkezése – a munkálatok idején – újabb lendületet adhat a piacnak.
A forint gyengülése miatt sokan a megemelkedett törlesztőrészletekre gondolva inkább eladnák házukat: a határszéli falvakban bíznak az utóbbi években élénk szlovák keresletben.

Rajkán és környékén jelenleg ötszáz eladó ingatlan van. Most a Pozsony felől érkezők számára árkedvezményre is van lehetőség, ráadásul az euró erősödése a forinthoz képest is nekik kedvez – mondta a Kisalföldnek az egyik itteni ingatlanközvetítő.

Mosonmagyaróvár mind a lakások, mind lakóházak piacán széles kínálatot biztosít, változatos eladási árakkal. Rajkán a lakások, lakóházak értéke magas, a kínálat most ismét növekszik. Bezenyén viszonylag szűk a családi házak kínálata, az árak viszont itt is elég magasak. Hegyeshalomban sok családi házat kínálnak eladásra mérsékelt árakon, Levélen új építésű és régebbi családi házakat árulnak szolidabb összeget kérve. Dunakilitin a családi házak kínálata közepes, az árak viszonylag magasak, Dunaszigeten olcsóbb, drágább lakóházak, telkek egyaránt jellemzik az ingatlankínálatot. Feketeerdőn sok közművesített lakótelket alakítottak ki a faluban, amelyek nagy részét szlovák vevők vásárolták meg. Mosonszolnok, Újrónafő, Máriakálnok, Halászi és Kimle esetében lényegesen alacsonyabb árakat találunk a lakóházak piacán, mint a Mosonmagyaróvártól a szlovák határ felé eső falvakban.

Sürgősen eladó: akinek több tízezer forinttal megnőtt a lakástörlesztése, az most Rajka környékén mielőbb szabadulna ingatlanától. Fotó: Cs. A.
Sürgősen eladó: akinek több tízezer forinttal megnőtt a lakástörlesztése, az most Rajka környékén mielőbb szabadulna ingatlanától. Fotó: Cs. A.

„Korábban az ingatlanpiac eladói oldalán mindenki várta az
Euro Vegas felépülését, bízva abban, hogy így értékesebbek lesznek az itteni házak. Én nem látok ebben túl nagy fantáziát, Pozsony közelsége nagyobb értéket jelent. Az ingatlanpiac élénkülését talán csak majd az építkezésen dolgozók elszállásolása jelentheti. Felépülte után azonban a szerencsevadászok vélhetően a kaszinóvárosban laknak majd" – mondta lapunknak Mikulas Ruso ingatlanközvetítő.

Egy feketeerdei kastély is a New York Times hasábjaira került még 2007 őszén: az amerikai lap szerint 285 millióért árulták, ugyanannyiért, amennyiért egy garzont kapni New Yorkban. A kastélytulajdonos akkor lapunknak elmondta: elsődlegesen befektetőt keresne a továbblépéshez. Bár ígéretes tárgyalások folytak, egy mosonmagyaróvári ingatlanközvetítő továbbra is hirdeti a kastélyt (vélhetően az euró erősödése miatt) 300 millió forintért.

Szabadon lehet vásárolni

Uniós állampolgár szabadon vásárolhat lakást, lakóházat, építési telket, amennyiben nyilatkozik, hogy a megvásárolt ingatlant elsődleges lakhelyéül használja. Nem lakáscélú ingatlan esetében egy ötvenezer forintos engedélyezési eljárás szükséges. Szántót külföldi személy nem vehet. A magyar bankok „uniós vásárlók" számára hitelt nyújthatnak: ezzel a lehetőséggel viszonylag sok szlovák vevő él. Megfelelő jövedelemviszonyok esetén akár a vételi ár 75 százaléka is finanszírozható.


Olvasóink írták

 • 7. albatrosz 2009. február 16. 01:00
  „Pancser-ka! Az a sok baromarcu aki megszavazta a BÖSZMÉT, az legközelebb is a Böszmére fog szavaszni, mert csak egy tv csatornát néz, a Böszmeszócsőt: MTV 1-et. A HIRTV-ről nem is hallott, de az tuti,amit az MTV1-ben mondanak! Azt meg ne sajnáld, ha a Tescóban vásárolnak a tótok! Legalább annak a szarnak egy részét elviszik, amit a Tescó tőlük hozott! Régi mondás: Adj a tótnak szállást, ki ver a házadból! Na majd igy járunk mi is!”
 • 6. albatrosz 2009. február 16. 00:47
  „Hajrá rajkaiak! Adjátok el a tótoknak a házaitokat! Aztán ne csodálkozzatok,ha néhányév mulva Szlota Jancsi bejelenti, hogy tulajdonképen szlovákiához tartoztok: ha ilyen hülyék vagytok,meg is érdemlitek!”
 • 5. morfi 2009. február 14. 18:57
  „3-nak.Van közöttük Magyar származású,azok a normálissak.És ők mondják .
  ,hogyha a tót hülye, akkor nagyon hülye!! És én a saját bőrömön tapasztalom is.(nem csak én,hanem jópáran a faluba)”
 • 4. pancser 2009. február 14. 18:14
  „3! Mi ebben a gond? Jöjjenek csak. A mi bajunk az, hogy a szoci párt kormányoz, megtetézve Fletóval. Miatta dőlnek be a hitelek, adogatják el az emberek ingatlanjaikat annak, aki éppen megveszi. Tehát nem a szlovákokkal van bajunk, hanem azokkal akik megszavazták a Böszmét és képviselőnek az őt támogató Tóthnét. A büntetésük most az, hogy irigykedve nézik a szovákokat a Tescóban, mi nem ezt érdemeljük akik nem akartuk.”
 • 3. Elmo 2009. február 14. 17:50
  „Igazad van kettő,csak az a gond.hogy akik házat vesznek nálunk az egy sem szlovákiai magyar,hanem szlovkiai tót!!!!!!!De te csak örülj nekik a tescóban!:)”
 • 2. akinemfél 2009. február 14. 13:55
  „Tévedés. Az unios állampolgárnak nem kell nyilatkozni arrol,hogy a megvásárolt ingatlant elsodleges lakhelyéul használja. Az unios állampolgár akárhány lakoházat vagy lakást vehet bármely EU-s országban és ugye nem lehet mindegyik az elsodleges lakohelye...
  Bizony,szerencsések azok a Magyarok akik Szlovákiában élnek. Van munkájuk,házakat vesznek itt is ott is. Lakásokat építtetnek Rajkán is,Szlovákiában is. A mosonmagyarovári Tescoban jol megpakolják a bevásárlokocsijukat és kozben mosolyognak,hogy milyen olcso itt minden ! Ok nem hallottak arrol,hogy Szlovákiában rossz Magyarnak lenni,ezzel csak itt szokott tele lenni a média,amikor éppen megszavazzák a parlamentben(ki tudja kik és miért),hogy maradjon Gyurcsány 2010-ig. Euroval fizetnek. Gondtalanok.
  Jo nézni oket a pénztárnál a sorban állni.”
 • 1. matriné 2009. február 13. 18:43
  „Csak azt nem udni, hogy még nem hirdetik a "kutyabőröket" az új kastély tulajoknak. Hisz ebbe az országban van a simlisek és kóklerek Kánaánja. A kastélyhoz pedig jár a titulus is! bárótól a hercegig! Cseléd szolga meg már akad bőven! Hisz ez a kormány kitermeli!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 négyzetméternyi kátyút tömtek be

Mosonmagyaróvár - Összességében mintegy 150 négyzetméternyi, a fagy okozta kátyút tömtek be a… Tovább olvasom