Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ötödször indult a Komp

Ötödször indult útjára a Kortárs Művészeti Panoráma, azaz Komp Mosonmagyaróváron a helyi Rotary klub kezdeményezésére. A humanitárius szervezet hamarosan megszervezi jótékonysági bálját is – ezúttal a mentőszolgálat javára.
Mosonmagyaróváron a napokban startolt el a Komp – Kortárs Művészeti Panoráma. A határokon átívelő programot öt éve a Rotary Klub Mosonmagyaróvár indította el azzal a céllal, hogy a Duna két partján élő művészek alkotásain keresztül közelebb hozza egymáshoz a két nép kultúráját. Az önkormányzatok azonnal e jó cél mellé álltak.

A mosonmagyaróvári Flesch-központban debütáló és április 19-ig megtekinthető tárlat megnyitóján a Komp kuratóriuma nívódíjakat és elismerő okleveleket adott át. Nívódíjban részesült a művészek közül Borbély Károly festőművész, a Nyugat-magyarországi Egyetem tanszékvezetője. A támogatók közül dr. Csóka Imre kapott nívódíjat, aki a klub akkori elnökeként is segítette a program elindulását. Elismerő oklevélben részesült M. Tóth Judit győri ékszerkészítő-művész, valamint a dunaszerdahelyi Lipcsey György Munkácsy-díjas szobrászmű- vész.

– A Komp idei anyagát először Mosonmagyaróváron mutatjuk be, de az immár hagyományos helyszínek mellett például Érsekújvárra is elvisszük a szlovák és magyar művészek alkotásait – tudatta Karácsony Ottó klubelnök.

Karácsony Ottó a Komp mosonmagyaróvári kiállításmegnyitóján.
Karácsony Ottó a Komp mosonmagyaróvári kiállításmegnyitóján.

A Rotary elnöke arról is beszélt, hogy a hagyományos báli időszak helyett április 26-án este 7 órától a helyi egyetemi kar aulájában szervezik meg jótékonysági báljukat. Idén a rendezvény bevételéből a mosonmagyaróvári mentőállomás eszközbeszerzéseit támogatják. Örömmel fogadják az adományokat azoktól, akik az életmentő berendezésekhez kívánnak hozzájárulni, az alábbi bankszámlaszámra: 11737076-20043836.

Karácsony Ottó – akit júliustól a jelenlegi alelnök, Bognár József vált a klubvezetői funkcióban – továbbá elmondta: készülnek a sonkalövő rendezvényre és a Volután is képviseltetik magukat a sárkányhajóversenyen.

Reményét fejezte ki, hogy jövőre is folytatódhat a helyi önkormányzattal közösen az idén tíz tehetséges, ám rászoruló diák támogatását jelentő Rotary-ösztöndíjprogramjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetveszélyesek voltak, kivágták a nagy fákat

A mosoni strand méretes fáiról kiderült, hogy a növények elöregedettek, betegek, ezért… Tovább olvasom