Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ötödével kevesebb bűneset volt

Mosonmagyaróvár - Mintegy húsz százalékkal kevesebb bűncselekmény történt tavaly, mint az azt megelőző évben Mosonmagyaróváron és környékén. A mintegy 1800 eset jelentős hányadát a vagyon elleni bűntettek adják.
Az elmúlt év munkáját értékelte és beszélt az idei feladatokról a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője a minap tartott állománygyűlésen. Dr. Csokán Csaba alezredes az állomány, illetve a társszervek vezetői előtt elmondta:
két meghatározó esemény is történt az elmúlt évben a kapitányság életében.

Egyrészt hazánk schengeni csatlakozásából adódtak feladatok, másrészt pedig a határőrséggel lezajlott az integráció.

Állománygyűlés: A rendőrség továbbra is kiemelt figyelmet fordít a környéken lévő migrációra.

Dr. Csokán Csaba kiemelte: nem javuló körülmények és feltételrendszer mellett, esetenként embert próbáló helyzetekben végezte munkáját a rendőrség, ám eredményesen, az itt lakók megelégedésére tették a dolgukat. A város és környékének bűnügyi statisztikája a korábbi évhez hasonlóan tavaly is kedvezően alakult. A jó mutatók mellett az alezredes fontosnak tartja a lakosság folyamatos pozitív visszajelzéseit is a rendőrség felé. Az elmúlt évben mintegy 1800 bűncselekmény vált ismertté a kapitányság illetékességi területén.

Ez közel húszszázalékos javulást jelent az azt megelőző esztendőhöz képest. Az esetek döntő többségét – 54 százalékát – még mindig a vagyon elleniek tették ki. A bűncselekményekkel elkövetett kár azonban nőtt, ám a megtérülés is a duplájára emelkedett, bár ez még így is alig több mint tíz százalék. A kapitányság felderítési mutatói is kedvezőek, a bűncselekmények felénél elfogták az elkövetőket.

Továbbra is problémát jelent a környéken tömeges migráció és az ehhez kapcsolódó bűncselekmények. Ennek kezelésére tervet dolgoztak ki, amit folyamatosan hajtanak végre. Az alezredes lényeges eredményt kíván elérni a baleseti mutatókban, mivel az elmúlt évben drasztikusan nőtt a személyi sérüléses esetek száma.

Dr. Csokán Csaba kiemelte: az idei évre tervezett nagyberuházás eredményeként jelentős javulás mutatkozik az állomány elhelyezésében, valamint a jelenleg Rajkán működő határrendészeti és közbiztonsági osztály is a kapitányság épületébe költözhet.

Olvasóink írták

  • 1. Ágik 2008. március 21. 12:25
    „A Rajkán működő határrendészeti és közbiztonsági osztály???????????
    Csak annyit ehhez, hogy vasárnap hajnalban a kedves szomszédom majdnem megölt egy másfél méteres karóval a saját lakásomban - és pont Rajkán. Az ilyen idiótákat miért nem szállítják el az elmeosztályra, ha úgyis szellemileg sérült? Miért nem intézkednek, hogy legalább biztonságban élhessen körülötte mindenki??? Mert a rendőrök visszahozták... én meg rettegek a 7 éves gyermekemmel egyetemben, aki szemtanúja volt brutális tettének”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős évforduló Mecséren

Március 15-én Mecséren egyszerre ünnepelték a település első említésének 800. évét és a 48-as… Tovább olvasom