Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ötmillió forintnyi, ismeretlen eredetű élelmiszer Hegyeshalomnál

Egy szlovák rendszámú kamion szállítmányát ellenőrizték a NAV EKÁER csoportjának munkatársai.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei EKÁER csoportjának munkatársai ötmillió forint értékű, EKÁER szám nélküli szállítmány nyomán teljes raktárnyi ismeretlen eredetű élelmiszert és műanyag dobozokat lepleztek le Hegyeshalomnál.

Az EKÁER csoport munkatársai egy hegyeshalmi raktár parkolójában várakozó szlovák rendszámú kamion szállítmányát ellenőrizték a napokban.

A szlovák sofőr nem tudott fuvarokmányt bemutatni a szállított műanyag ételdobozokról, nem ismerte az áru tulajdonosát sem. A pénzügyőrök megpróbálták elérni az egyik bizonylaton szereplő társaság ügyvezetőjét, majd értesítették a NAV győri EKÁER csoportját.

A helyszínre érkező két revizor telefonon elérte a raktárt bérlő cég ügyvezetőjét, aki már a bizonylaton szereplő kft. ügyvezetőjével együtt érkezett és dokumentumokkal tisztázta, hogy a Szlovákiából érkező kamion árukészlete a bérlő cég tulajdona.

A hét tonnás és ötmillió forint értékű szállítmányhoz az EKÁER számot csak az intézkedés hatására, másfél órával később kérte meg a társaság.
A raktárban tovább folytatódott az ellenőrzés, ahol az adóellenőrök nagy mennyiségben találtak a két társasághoz tartozó műanyag és papír ételdobozokat, ezért megkezdték az áruk eredetének vizsgálatát. Az árukészlet hatalmas mennyisége miatt plusz négy fő revizor érkezett a helyszínre, így a reggel 9 órakor megkezdett vizsgálatot este 8 órára fejezték be.

A leltárellenőrzéskor csomagolt élelmiszereket (gyömbér, szószok, pácolt retek) is felfedeztek, ezért értesítették az illetékes kormányhivatal munkatársait, akik élelmiszerlánc-biztonsági hiányosságok miatt zár alá vették a teljes élelmiszerkészletet.

Az áruk eredetének vizsgálata, valamint az EKÁER bejelentés elmulasztása miatt az adóhatósági eljárás folyamatban van, melynek során akár több millió forint mulasztási bírság is kiszabható - olvasható a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága sajtóközleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallépcső épül a Lajtán

A korábbi két év árvizes és csapadékos időszaka miatt fél év csúszással még javában zajlik a Lajta vízgazdálkodási rehabilitációja. Tovább olvasom