Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Öt százalékkal több a lakbér

Ötszázalékos lakbéremelést szavazott meg a képviselő-testület a második félévtől az önkormányzati lakásokban. A számítások szerint még a megemelt díjak sem fedezik a lakásokra fordított éves költséget.
A helyi rendelet értelmében a testület minden év májusában vizsgálja felül és határozza meg a második félévtől fizetendő lakbér mértékét az önkormányzati lakásokban. A bérleti díjat legutóbb 2009-ben emelték öt százalékkal. A gazdasági helyzetre tekintettel az elmúlt évben nem volt tarifadrágulás. Ennek ellenére tovább emelkedett a fizetési problémákkal küszködő bérlők száma és a kintlévőség mértéke.

A testület legutóbbi ülésén tárgyalta a lakbérrendeletet és ötszázalékos emelést szavaztak meg. Így a szociális bérlakások esetében az összkomfortos bérleményekért 291, a komfortosért 214, a félkomfortosért 135, míg a komfort nélküliért 89 forintot kell fizetni négyzetméterenként havonta. A költségelvű lakásoknál ezek a tarifák 437, 320 és 204 forintra változtak. Ebben a csoportban nincsenek komfort nélküli lakások.

Ezekkel a mértékekkel 121,8 milliós bevételre számít évente az önkormányzat. Tavaly bruttó 132,8 millió forintot fordított a város a lakások fenntartásával kapcsolatos kiadásokra, ezzel szemben összesen 116,4 millió folyt be lakbérekből az elmúlt évben.

A testület minden év májusában vizsgálja felül és határozza meg a második félévtől fizetendő lakbér mértékét az önkormányzati lakásokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntés: két körzetben is új fogorvosok

Két fogorvosi körzet ellátásáról is határozott a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Tovább olvasom