Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Öt polgármesterjelölt indul Kurunczi székéért

Kurunczi Károly jánossomorjai polgármester helyére öten is pályáznak, közülük hárman képviselői tapasztalat birtokában.
Húsz év után köszön le a polgármesteri tisztségről Kurunczi Károly jánossomorjai városvezető. Október 12-én már csak képviselőként indul, székébe öten is beülnének. Közülük többüknek nem ismeretlen az önkormányzati munka.

Bella Zsolt Segítené a betegszállítástÍgy Bella Zsoltnak sem, aki 16 éve képviselő, s emellett a helyi iskola igazgatója. „Kerékpárút kialakításával, parkolók létrehozásával, bővítésével, az elhanyagolt ingatlanok rendbetételével, helyi rendeleti szabályozással valósítanám meg céljaimat. A helyiek biztonságérzetét fokozni kell a polgárőrséggel, rendőrséggel való együttműködést erősítve. Szabályoznám a betelepülők elhelyezését. A Klafszky-tagiskola felújítása, bővítése 2016 szeptemberére szintén a programom része, akárcsak a játszóterek bővítése, a betegszállítás lehetővé tétele önkormányzati gépjárművel, a temetők felújításának folytatása, a templomok karbantartásának fokozott támogatása, valamint a
fiatalok helyben tartása komplex támogatási rendszer kiépítésével" – tudatta érdeklődésünkre a polgármesterjelölt.

Bella Zsolt
Bella Zsolt

Lőrincz György helyben tartaná a fiatalokatLőrincz György, a helyi művelődési ház vezetője 12 éve képviselő, a Fordulat csoport közös választási programjával független polgármesterjelöltként indul a választáson.

– A helyiekkel közösen egy új integrált városfejlesztési koncepció kialakítása a célom. A város arculatának korszerűsítése, az elhanyagolt épületek felújítása mellett fontosnak tartom az idősek házi gondozásának fejlesztését, nyugdíjasház kialakítását, a harmadik háziorvosi praxis újraindítását, a fiatalokat helyben tartó „Jánossomorja Hazavár Program" megvalósítását. Ugyanígy fontos a bérlakás-építési program elindítása, az üres önkormányzati ingatlanok hasznosítása, ingyenes internet bevezetése. A vendégmunkások és az ingatlanokat bérbe adók hatékony ellenőrzését is szem előtt tartanánk a helyi rendőrőrs létszámának növelése, közterület-felügyeleti és mezőőri szolgálat révén. A biztonságos közlekedés megteremtése is a programunk része a 86-os főút belterületi szakaszán, akárcsak a városüzemeltetési cég létrehozása – sorolta a jelenlegi alpolgármester.

Lőrincz György
Lőrincz György

Molnár Gábor élőben közvetítené az üléseket– Gyerekkorom óta itt élek a városban, 18 éves korom óta vállalkozóként dolgozom, így nem megélhetési vágyból szeretnék polgármester lenni, az itt élőkért dolgoznék – mondja már Molnár Gábor, aki az elképzelései közt a somorjai városrészen a posta újranyitását, a képviselői és bizottsági ülések élő tévés közvetítését, önkormányzati bérlakások kialakítását, s csak a helyieknek történő kiadását, a meglévő ingatlanok ésszerű kezelését, bentlakásos idősek otthonának létrehozását sorolta többek közt. A legifjabb polgármesterjelölt minden korosztály számára szórakozási lehetőségeket szeretne.

Molnár Gábor
Molnár Gábor

Wennesz József Károly leülne a helyi vállalkozókkalWennesz József Károly szintén 16 éve képviselő, s számos civil szervezet aktív tagja. Jelöltként kifejtette: „Nem langyos vízre vágyom, viszont fontos a városvezetésre eddig jellemző kiszámíthatóság, továbbra is meg kell fontolni, mire költjük a forintjainkat. A helyi vállalkozókkal szorosabbra fonnám a kapcsolatot, hiszen a tőlük származó adóbevételből tudjuk fejleszteni a települést. Tervezem egy pályázatfigyelő iroda kialakítását, a közrendre és közbiztonságra való fokozott odafigyelést, egy városüzemeltetési cég létrehozását. Az idősek klubját is vonzóbbá kellene tenni, jobb kihasználtsággal."
Kerestük az ötödik polgármesterjelöltet, Göncz Ferencet is, ám ő nem kívánta programját olvasóinkkal megosztani.

Wennesz József Károly
Wennesz József Károly
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már önállóan is beavatkozhatnak

A Szigetköz Járási Önkéntes Mentőcsoport a járásban történő katasztrófák elleni védekezés… Tovább olvasom