Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Öt képviselő közleménye: `elfogyott a bizalom Héderváron´

Öt hédervári képviselő közleménye arról, hogy miért kezdeményezték az önkormányzat feloszlatását kedd este.

"2011. augusztus 2-án a Hédervári Önkormányzat Képviselő-testülete többségi egyetértéssel feloszlatta a tavaly októberi választások eredményeképpen létrejött Önkormányzatot.

10 hónap után úgy látjuk, a polgármester munkastílusa és munkamódszerei nem teszik lehetővé az érdemi együttműködést és fejlődést. Elhibázott, előkészítetlen döntéseinek sorozatához pedig a többség nem kíván többet asszisztálni, a felelősséget folyamatosan a polgármesterről átvállalni.

Mi lenne egy polgármester és a képviselő-testület feladata? Együttműködve, közösen gondolkozva a község fejlődésének elősegítésére törekedni, közösen olyan döntéseket hozni, melyeket vállalni tud mindenki és a polgármester legjobb tudása szerint végrehajt…

Mi a valóság Héderváron?

Rendszertelenül, komolytalanul összehívott és utólag törvénytelenül szentesíteni kívánt testületi ülések, utolsó pillanatban a testületi tagok orra elé dugott, előkészítetlen döntések, átgondolatlan gazdasági-befektetési ügyek, aminek következtében:

- öt évnyi felelőtlen hozzáállás miatt a Körjegyzőség után összeomlott a Hédervár-Mecsér-Lipót közös fenntartású általános iskola és egyedül Hédervárra maradt a fenntartás terhe – amit így viszont nem lehetett vállalni, ezért kellett tagintézményként máshova csatlakozni;

- az önkormányzati feladatok ellátásánál szembetűnő a polgármesteri koordináció hiánya - nincs érdemi információáramlás a testület felé és a hivatalon belül sem: ami van, annak is legtöbbször erőteljesen megkérdőjelezhető az igazságtartalma;

- máig nincs Gazdasági Programja a polgármesternek, a testületi tagok többször jelzett igénye ellenére sincs kidolgozott, betartott munkarend;
- megkérdőjelezhető az elvégzett és tervezett beruházások indokoltsága és főként minősége - az ún. Egészségház helyzetét évek óta sem sikerült rendezni, mivel a felelős polgármester nem hajlandó társasházi gyűlést összehívni, megszervezni;

- a polgármester ígéreteivel ellentétben még a láthatáron sincs a benzinkút-fejlesztés ügye, romlik az utak, járdák állapota és nem történik semmi…

Röviden: minden szomszédos település látványosan fejlődik, még Ásványráró is magára talált, mindeközben Héderváron a több éve tartó leépülési folyamat folytatódni látszik…

Hogy miért? Mert Héderváron a polgármester részéről hiányzik a felelősségvállalás, a tervezés, az előrelátás. Ehelyett sajnálkozás, a testületre való mutogatás, másokra való hivatkozás és - pl. amint azt az iskola átszervezése kapcsán durván megtapasztaltuk – a döntések vállalása elől való menekülés és a kellemetlen feladatok másokra való átpasszolása jellemző.

A Képviselő-testületnek nem az a hivatása, hogy elfedje a polgármester tevékenységét és magyarázkodjon helyette folyamatosan. Az a kötelességünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy ilyen mentalitással csak a további leépülés felé vezethet az út. Szomorú bizonyíték erre Hédervár tendenciózus szerepvesztése - és a polgármester szereptévesztése - az elmúlt 9 év során.

Ősztől új keretek között működik az iskola, új jegyző kezdi meg a munkát a Körjegyzőségben. A képviselő-testület őszintén szembe kíván nézni azzal a kérdéssel, hogy folytatható-e ilyen viszonyok között érdemi munka?

Meggyőződésünk, hogy a feloszlatás után új lendülettel – és tiszta lappal – vághat neki egy új képviselő-tetület és egy új polgármester Hédervár újjászervezésének, az eddigi gyakorlattól eltérően a környezetünkkel is együttműködve és a civil szervezeteket is bevonva – nem csak az aktuális problémák túlélését szem előtt tartva, hanem hosszabb távra tervezve.

Az önkormányzat feloszlatása súlyos döntés, de e jövő érdekében meg kellett lépni. Az elszalasztott évek után így kaphat új esélyt Hédervár! Ez a mi felelősségünk, és mi vállaljuk is!"

Hédervár, 2011. augusztus 2.

Nádasi László (képviselő), Pintér Ildikó (képviselő), Pintér Tamás (képviselő), Szigeti Péter (képviselő), Szilágyi Dániel (alpolgármester)

Olvasóink írták

 • 15. hedervar 2011. augusztus 12. 18:13
  „moderálva offtopic”
 • 14. brucius 2011. augusztus 10. 18:12
  „Üdv Mindenkinek!
  Egyre jobb a helyzet már nem csak egy KISKIRÁLY van hanem több is a becsület vesztőben sok mindent hall az ember vagy igaz vagy nem egy biztos a KISKIRÁLY legendák egy valamire biztos jók arra hogy elfedjék az igazságot.
  Nyilván vannak nagy hatalmú emberek akik próbálják érvényesíteni az akaratukat de ez mindenhol így van széles e hazában. Egy biztos a hét ember közül csak van akivel még valamilyen szinten lehet beszélni úgy hogy közben nem érzi átverve magát az ember. az biztos és ezt tapasztalatból mondom ha valaki túl ártatlan valaki az számomra gyanús főleg ha közben ahogy csak bír mocskol mindenki persze nem szembe mert hogy nézne az ki. Tehát még egyszer fő a bölcsesség ne dőljünk be az ártatlanság álarcának tájékozódjunk és döntsünk bölcsen akkor később nem érezzük hülyének magunkat.”
 • 13. mosonmegye 2011. augusztus 09. 17:23
  „Néhány órája Héderváron az egyik búfelejtőben beszélgetve hát nem piskóta megjegyzést hallottam. És most az információimra támaszkodva visszakérdezek, Melyik kiskirály, mert Héderváron van még egy, kettő. akik a közéletben benne is vannak. Bruciusnak igaza van.
  Szar ügy a csicskának levés, Lehet hogy ebből lett elég?”
 • 12. brucius 2011. augusztus 08. 17:14
  „Üdv Mindenkinek4
  az egészhez csak annyit, hogy ők legalább a nevüket adták ahhoz amit gondolnak. Nyilván érdekes lenne a másik fél megnevesített véleménye is.
  Hédervár egy kis település ismer szinte mindenki mindenkit még mielőtt bárkit is megvádolnánk részrehajlással előbb kérdezzük meg személyesen biztosan négyszemközt is eltudja mondani mi a véleménye és mi motiválta a döntésében..
  Amúgy a KISKIRÁLY és az öt embere elmélet logikátlan összeesküvés elmélet. az hogy nyolc évig szép volt minden az enyhe túlzás aki jártas a helyi közéletben az tisztában van ezzel a ténnyel. Az előre hozott választásokkal meg semmi baj nincs a választáson az emberek eldönthetik hogy melyik utat választják a jelenlegit vagy kipróbálnak egy másik utat. a döntéshez sok bölcsességet kívánok mindenkinek, hiszen a jövő a tét.”
 • 11. picher 2011. augusztus 08. 12:10
  „Valóban nem lehet egyoldalúan ítélkezni, szóban forgó személyt ismerje nagyon jó gyerek, polgármesteri munkáját nem ismerem megfelelően, de neki is helyet kellene foglalnia akár ezeken a hasábokon. Mindkét felet meghallgatva ítélkezzen csak bárki!!!!!!!!”
 • 10. erdőkerülő 2011. augusztus 05. 18:57
  „Helyi kiskirály emberei feloszlatták a testületet. Megjegyzem, őt képviselő közül hárman elhasaltak a polgármester választáson, így újra indulhatnak a posztért.”
 • 9. skinsrubiks 2011. augusztus 04. 17:25
  „Rossz érzés tudni, hogy a bukott politikusok mi mindenre képesek lennének céljuk eléréséért. Ebben az esetben is ez történt egy bizonyos személy elhatározta, hogy "márpedig akkor sem hagyjuk rendesen dolgozni ezt az embert".
  Szégyen hogy addig fajult a helyzet hogy a testület a falu érdekei helyett a sajátjait nézte. Az egy dolog hogy nem tetszik valakinek ha a Polgármester úr tisztességesen végzi a munkáját, nem aszerint ahogy egyes emberek fütyülnek neki, emellett pedig nem hagyják dolgozni.
  Számos megnyert pályázat után is csak az ellentétek voltak..a felrótt negatv dolgok pedig közös döntésekből születtek. Könnyű a felelősség alól kibújni..
  Köszönet mindenkinek aki ezt a hozzászólást is elolvasta.”
 • 8. mosonmegye 2011. augusztus 04. 15:16
  „Nincsenek könnyű helyzetben a polgármesterek, mert akárki akármit mond, ha nem a politika, akkor a helyi kiskirályok (zöldbárók, volt pártitkárokból lett, jó időben jó helyen lévő "de tulajdonnal csak a családtagjaik rendelkeznek" kapitalisták próbálják osztani az észt. Egyik polgármester barátom mesélte, hogy a településén tevékenykedő mg-i vállalkozó(?K) inkább tulajdonos, szemére vetette, hogy miért nem kért tőle előzetesen véleményt szántóföld bérlési díjának emelése előtt. Hogy Héderváron mi történhetett, ez sokáig fogja foglalkoztatni a közvéleményt. De látva néhány testületi ülésüknek kábel-tv-s anyagát, nem csodálkozom. Szoríttok Hédervárnak.”
 • 7. 20110803 2011. augusztus 03. 18:32
  „Imeretlenül, tájékozatlanul elítélni és megítélni dolgokat nem egy jó hozzáállás. Nyilvánossághoz fordulni, ott a másik fél meghallgatása és véleménye nélkül, a mostani polgármestert szidni nem intelligens dolog. Kis település-kis közösség. És éppen ezért kellene legjobban összetartani.

  Van-e, volt-e személyes ellentét, netalán rivalizálás? Segítette-e a közösség, a falu, a polgármester munkáját a választott alpolgármester? Partner volt-e egyes döntések meghozatala során a körjegyző? Biztos, hogy a leírt feladatok közül mind a polgármesteré? Nincs-e közte jegyzői, hivatali feladat?
  És valóban ennyire hanyatlik a falu? Vagy egyes rosszul elsült dolgok kiemelésével és a poziívumok elhallgatásával próbálja az 5 közleményt kiadó képviselő maga mellé állítani a közvéleményt?
  Szívesen meghallgatnám annak a két képviselőnek is a véleményét, aki az újság szerint nemmel szavazott és aki nem úgy kezeli a konfliktusokat, hogy közlemányeket ad ki.

  És most a személyes véleményem: tiszta lappal csak és kizárólag úgy indulna a falu, ha a jelenlegi résztvevők közül senki nem indulna.”
 • 6. Contar 2011. augusztus 03. 14:29
  „Van egy mondás: Hallgattassék meg a másik fél is!
  Ezt itt nem találom!

  Egyébként mért kell 9 évnek eltelnie ahhoz, hogy valakiről kiderüljön: alkalmatlan ?”
 • 5. embertelen 2011. augusztus 03. 13:42
  „Mi a baj a polgármesterrel, talán nem eléggé fideszes? Pedig a munkastílusa, a leírtak szerint teljesen fideszes!”
 • 4. v 2011. augusztus 03. 11:19
  „Biztos jó döntés volt!
  És a levélben leírt indokokra ki figyel oda? Sajnos sok helyen ez van, a polgármester egyszemélyi úr...jegyzőkönyvek visszadátumozva, stb
  Sok helyen ezt kéne lépni, s talán a kormányhivatal és a közighivatal is léphetne már!
  grt a döntéshez!”
 • 3. Anonim01 2011. augusztus 03. 11:04
  „Majd a Fidesz megoldja!”
 • 2. 2semleges34 2011. augusztus 03. 10:58
  „Esztergomban is igy kellene cselekedni,az embereknek jobb lenne a békesség.Én is gratulálok a döntéshez!”
 • 1. kóchenger 2011. augusztus 03. 10:07
  „Gratulálok a képviselő-testület döntéséhez! Látszik, hogy a szívükön hordozzák a településük sorsát, nem megélhetési képviselők. Ha valami nem megy, nem kell erőltetni! Sok kárt okozhat, ha az energiák civakodásra mennek el.
  Hajrá Hédervár!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlatta magát a testület Héderváron

Feloszlatta magát a hédervári képviselő-testület kedd esti rendkívüli ülésén. Tovább olvasom