Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Öt év börtön a kisbolti rablónak

Első fokon öt év börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben késsel fenyegetőzve rabolt ki egy kisboltot a magyaróvári belvárosban. A vádlottal szemben más rablás miatt jelenleg is folyik rendőrségi nyomozás.
Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt ült a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon a vádlottak padján a minap a 22 éves helybéli A. Dávid. A vád szerint a munka nélküli fiatalember megélhetési gondokkal küzdött, barátnője és annak szülei segítették rendszeresen. A férfinek pénzre volt szüksége, ezért tavaly december 6-án úgy határozott, kirabolja a Templom utcában lévő élelmiszerboltot. Kapucniját a fejére húzta, arcát pedig sállal takarta el, így ment be a délutáni órákban az üzletbe. Kezét a feje fölé emelte, amiben egy hosszú kést tartott.

A bolt idős női alkalmazottja egyedül volt. Mivel a rablás Mikulás napján történt, az asszony először azt hitte, a támadó csak viccel, s erre rá is kérdezett. A rabló azonban kijelentette, hogy ez nem vicc, majd bement a pult mögé, miközben továbbra is feje fölött tartotta a kést. Arrébb lökte az eladót, hogy a pénztárgéphez odaférjen, kivett abból 55 ezer forintot, majd kifutott az üzletből. Kerékpárral menekült el a helyszínről, egészen a Mosoni-Dunáig tekert, ahol megszabadult felsőruházatától.
Az üzlet környékén működő térfigyelő kamerák képei alapján került a rendőrök látókörébe – mint lehetséges gyanúsított – A. Dávid. Elfogásakor beismerte tettét, a bírósági tárgyalásig pedig az okozott kárt kifizette a bolt tulajdonosának.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság A. Dávidot felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt öt év börtönre ítélte és szintén öt évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A férfit a tárgyalás után a bíróság letartóztatta, tekintettel arra, hogy egy másik rablás ügyében jelenleg rendőrségi nyomozás folyik ellene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati bérlakások módosított feltételekkel

Az elmúlt időszakban több probléma is felmerült az önkormányzati lakások kapcsán, ezért a testület… Tovább olvasom