Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Osztrák sorstársakkal találkoztak Darázsfalván

A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete tagjai a napokban osztrák sorstársaikkal találkoztak Darázsfalván.

A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesületének nemzetközi kapcsolatai már jóval a rendszerváltás előtt kezdődtek. A Fraternitat Egyesület burgenlandi csoportjával 1988-ban találkoztak először Kismartonban a II. János Pál pápa trausdorfi (Darázsfalva) látogatása előtti napokban.

– Ezt a kapcsolatot néhai Szőke Gyula magyaróvári plébánosnak köszönhetjük, aki ezután többször is helyet adott a Fraternitat-tagokkal történő találkozásoknak – mondta el dr. Thiesz József, a mosonmagyaróvári egyesület vezetője.

Kirándulás, szeretetvendégség: A mosonmagyaróváriak osztrák sorstársaikhoz látogattak nemrégiben.
Kirándulás, szeretetvendégség: A mosonmagyaróváriak osztrák sorstársaikhoz látogattak nemrégiben.

Nemrég az önkormányzat támogatásával újból felkeresték a Fraternitat Egyesületet Darázsfalván. Az ottani egyesület lelki vezetője, Borenic Ferenc plébános és az egyesület elnöke Anna Schumich, valamint segítőik fogadták a 75 tagú társaságot az egyházközség óriási méretű közösségi házában, ahol szeretetvendégségben részesültek. Utána megmutatták templomukat, ahol több ereklye is emlékeztet az 1988-as pápai látogatásra és László Stefan korábbi püspökre. A találkozás előtt megtekintették a kismartoni Esterházy-kastélyt és kiállításait, illetve Rust nevezetességeit, ahol Wenzel Róbert helyi borosgazda magyar nyelven tartott idegenvezetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi tanévkezdés a Bolyai-iskolában

A százéves évforduló jegyében indul ma az oktatás a mosonmagyaróvári Bolyai-iskolában, ahol a tanév a jubileum jegyében zajlik. Tovább olvasom