Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Osztrák Mosonpack

Négyezer négyzetméteren, 1,2 milliárd forintos beruházással új üzemet avattak fel tegnap a Mosonmagyaróvárhoz tartozó Újudvaron. A kft. negyven munkással hullámlemezeket dolgoz fel.
A Hamburger–Dunapack-csoport Ausztria egyik legnagyobb hullámtermék- és csomagolóanyag-feldolgozója. Az EU-bővítéssel együtt új versenytársakra is számítanak, ezért az úgynevezett „arany háromszögben" új gyártóbázist avattak fel tegnap Újudvaron. Pankotainé Lux Margit ügyvezető igazgató elmondta: a négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot is magába foglaló beruházás 1,2 milliárd forintot tesz ki – ebből csaknem százmillió forint SMART-támogatás –, s negyven dolgozónak ad munkalehetőséget.

A tervek szerint évi 6000 tonna hullámlemezt dolgoznak fel itt. A csütörtöki ünnepélyes megnyitón Veress János, a Pénzügyminisztérium államtitkára köszöntötte a megjelenteket. Thomas Prinzhorn, a gyár tulajdonosa beszédében elmondta: a magyarok ügyesek, szorgalmasak és rugalmasak, ezért örömmel dolgozik és fektet be Magyarországon. Szeretné azonban, ha a bürokrácia is hasonló rugalmasságot mutatna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mosoni- Dunára épít a város

A Duna Védelmi Egyezmény aláírásának évfordulóját a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság Duna Nappá… Tovább olvasom