Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 24°C Még több cikk.

Ősztől újra nyugdíjasegyetem

Az egyre növekvő létszám is jól mutatja a hallgatók kiemelkedő lelkesedését – hangzott el a Mosonmagyaróvári Nyugdíjasegyetem tegnapi diplomaosztóján. Összesen 331 hallgató vehette át az oklevelét.
Harmadik szemeszterét zárta már a Kisalföld, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara és az önkormányzat által megszervezett nyugdíjasegyetem. Az elmúlt kilenc hónap történéseit dr. Varga Zoltán egyetemi docens foglalta össze, mint mondta: a statisztikai adatok impozáns képet adnak a nyugdíjasegyetem hallgatóinak töretlen lelkesedéséről.

Jól példázza ezt, hogy míg az első szemeszterre 361 hallgató iratkozott be, addig a mostani, harmadikra már 436 volt a létszám. A hallgatók hetvenöt százaléka teljesítette az előírt óralátogatási számot, így 331 diplomát osztottak most ki. A docens szerint az évfolyam példa lehet az egyetemisták előtt, hiszen 122 hallgató egyetlen előadást sem hagyott ki.

Az oklevelüket Iváncsics János alpolgármestertől és Schmidt Rezső dékántól vehették át a hallgatók.
Az oklevelüket Iváncsics János alpolgármestertől és Schmidt Rezső dékántól vehették át a hallgatók.


A megkérdezések alapján a résztvevők fele hasznosabbnak érzi magát az előadások meghallgatását követően és hasonló arányban szereztek új barátokat a rendezvénynek köszönhetően.

„Az elmúlt három év után elmondhatjuk, hogy ez Mosonmagyaróvár egyik legsikeresebb rendezvénye" – jelentette ki Iváncsics János alpolgármester. Hozzátette: terveik szerint ősztől tovább folytatódik a nyugdíjasegyetem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évzáró fesztivál az egészség jegyében

Szülők, pedagógusok szervezésében évzáró fesztiválon szórakozhattak tartalmasan a hegyeshalmi… Tovább olvasom