Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Őszre elkészül a faluház

Kisbodak számára évek óta gondot jelentett, hogy nem volt megfelelő nagyságú és a mai kor igényeinek megfelelő közösségi épülete.
Kisbodak számára évek óta gondot jelentett, hogy nem volt megfelelő nagyságú és a mai kor igényeinek megfelelő közösségi épülete. A problémát megoldandó, több elképzelés is született a közel húsz év alatt, melyek kezdetben a régi épület átalakításáról, felújításáról szóltak. Végül hosszú távon, a leggazdaságosabb megoldásnak új kultúrház építése látszott.

Tizenöt éven át takarékoskodott a falu, hogy némi önrész birtokában, pályázat segítségével megvalósítsa az elképzelést. Több sikertelen próbálkozás után végül tavaly a Közkincs hitelkonstrukció keretében 20 millió forintra tettek szert. A kultúrház 30 millióra becsült költségvetése a közbeszerzési eljárás elhúzódása közben 2 millióval tovább nőtt. A hiányzó összegeket több forrásból egészítették ki: a település 5 milliós önrésze mellé vett fel hitelt és a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulástól, méltányos döntésének köszönhetően, kapott 1 millió forintot.
A faluház átadásának határideje október 23. Az építkezés azonban nagyon jó ütemben halad, így remélik, hogy előbb elérkezik a nagy nap. A közösségi létesítményt a tervek szerint az őszi falunap alkalmával avatják fel.

A faluház 120–150 fő befogadására lesz képes. Az épületben a színpaddal kombinált nagytermen kívül a fiatalok és érdeklődők számára konditermet, a civil szervezeteknek klubhelyiséget, kelléktárat, teakonyhát, több vizesblokkot és öltözőket is kialakítanak. A belépőt egy galéria, ott pedig Vecsei László Ezékiel festőművész állandó kiállítása fogadja majd. Az épülethez kapcsolódik egy nagy terasz és az udvar is, ahol a terület sikeres megnövelésével közösségi rendezvényekre alkalmas teret alakítanak ki. Az új épület várhatóan évtizedeken át áll majd a kisbodakiak szolgálatában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelből építenék fel a sportcsarnokot

Mosonmagyaróvár önkormányzata hétfői ülésén Szabó Miklós (MDF) napirend előtt azt tudakolta a polgármestertől, miként lehetséges, hogy a 96 százalékban önkormányzati tulajdonú Gazdász utcai telket meghirdették eladásra, holott a tulajdonosi bizottság határozata alapján a tulajdonközösség megszüntetését kellett volna kezdeményezni. A képviselő szerint ezután jobb áron lehetne értékesíteni az ingatlant. Tovább olvasom