Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Őszidő Népdalkör kiemelten nívós minősítéssel

A dunakiliti Őszidő Népdalkör sorra hozza haza az országos elismeréseket. Legutóbb egy Kárpát-medencei megmérettetésen kiemelt nívó minősítést kaptak.

A Dunakiliti Nyugdíjas Klubból nőtte ki magát több mint tíz éve az Őszidő Népdalkör. A Sárközi Ferencné Cili néni által vezetett csoport sorra szép eredményekkel szerepel a regionális és országos megmérettetéseken.

– Egyrészt a hagyományőrzést és -ápolást tűztük ki célul megalakulásunkkor, másrészt hogy a klubunk foglalkozásait hangulatosabbá tegyük. Elfelejtett vagy régen hallott népdalokat elevenítettünk fel. Először csak nyugdíjasok, klubunk tagjai alkották a népdalkört, aztán később fiatalok is bekapcsolódtak – magyarázza a kör vezetője. Dr. Barsi Ernő útmutatása alapján elsősorban szigetközi és rábaközi népdalokat énekelnek, de bakonyi, sárközi, palóc és székely nóták közül is beválogatnak repertoárjukba. A duda-, katona-, lakodalmi és szerelmes dalok mellett a Dunáról és a Rábáról szóló nótákat is kedvelik. Bekapcsolódtak a Vass Lajos Népzenei Szövetség munkájába is, így országos minősítő versenyeken is megmérettetik tudásukat.

– A Vass Lajos népzenei verseny tatabányai elődöntőjén a csoportunk arany fokozatot szerzett, a sümegi középdöntőn kiemelt arany fokozatot. A Kárpát-medencei döntőn, melyet november elején Budapesten szerveztek meg több mint hatvan felnőttcsoport részvételével, kiemelt nívó minősítéssel jutalmaztak – újságolta Cili néni. A népdalkört egyébként a csoportvezető unokái kísérik zenével. A dunakiliti énekeseket ma a Fehér Ló Közösségi Házban jótékonysági műsor keretében láthatja a közönség.

Olvasóink írták

  • 1. ejmiakő 2010. november 22. 22:50
    „Gratulálok a szép teljesítményhez, és további sikereket, kitartást kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templom és vár a mosonmagyaróvári panelházakon

Az óvári vár és a mosoni templom felfestésével tette egyedivé a panelkorszerűsítést végző építkezési… Tovább olvasom