Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Őstermelők piaca nyílik Darnózselin

Helyben termesztett zöldséget, előállított mézet és tojást vásárolhatnak szombatonként a darnózseliek a közösségi ház udvarán.
– Sokat járok az Alföldre, ahol láthatjuk, sokan kínálják a portékájukat, maguk termesztette zöldségeket, gyümölcsöket. Miért ne lehetne hát itt, a Dunántúlon is egy kis falunak piaca – vezeti be a régóta formálódó történetet az ötletgazda Fazekas Zoltán polgármester, aki a napilapunkból is haszonnal olvasta a megyei jó példákat. Hogy a szigetközi település is lehetőséget kínáljon az őstermelőknek, a Kisalföld Piactér elnevezésű kezdeményezés is lökést adott.– Darnózselin sokan termesztenek különféle zöldséget, gyümölcsöt, foglalkoznak méhészkedéssel, de várjuk a palántaárusokat, tejjel és tejtermékekkel foglalkozó őstermelőket is. Számukra ajánljuk fel szombat délelőttönként 7–11 óra között a közösségi ház udvarát. Nem zárkózunk el a környékbeli árusoktól sem. Viszonteladókat nem, csak azokat fogadjuk, akik a saját terményeiket kínálják. Reméljük, majd egyre többen fedezik fel maguknak ezt a fajta piacot, aminek a településünkön nincs múltja. Legközelebb ide Héderváron tartottak évtizedekkel ezelőtt évente két vásárt – magyarázza a faluvezető, aki nemcsak a saját konyháján, hanem a településén is szívesen részesíti előnyben a helyben termesztett káposztát, burgonyát. Mint mondja, híve az önellátó településnek, persze ehhez vállalkozó szellemű csapatra van szükség. A Kisalföldben is szívesen olvassa a megyei pozitív gyakorlatokat, sőt, ezekből akár a helyszínen is tapasztalatokat kíván gyűjteni.

– Egy helyi piac kialakítását felterjesztettük a megyei területfejlesztési listára, így reményeink szerint éveken belül egy állandó, pavilonos helyet tudunk biztosítani. Egyelőre most induljunk el, szokják meg a helyiek ezt a lehetőséget – hangsúlyozta a kezdeményező településvezető.

Az új piacról bővebb tájékoztatás és jelentkezés a 06-30/
445-3801-es telefonszámon kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KISBODAK - Ilyenek vagyunk: A legényavatás ma is próbatétel

Nagyszerű kezdeményezésnek tartom a Kisalföld „Ilyenek vagyunk" kampányát – hangsúlyozta… Tovább olvasom