Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Ősszel három polgármester biztosan nem indul

A Mosonmagyaróvári kistérség falvainak vezetői közül hárman biztosan nem szeretnék folytatni polgármesterként az elkövetkező négy évet, Kisbodak vezetője gondolkodik, hogy jelöltesse-e magát.

A közelgő önkormányzati választások előtt a kistérség településein arról faggattuk a polgármestereket, kívánnak-e jelöltként indulni.

Hárman egyértelműen nemet mondtak, Ekker Károly, Kisbodak vezetője még a hónap végéig gondolkodik. Bezenye jelenlegi vezetője, Kammerhoffer Róbert nem kívánt a szándékáról nyilatkozni. Egy polgármestert szabadságolás miatt nem tudtunk elérni (Böősy Imre, Ásványráró), a többiek viszont egyértelműen kimondták: az utóbbi négy (vagy annál több) évben elkezdett munkát szeretnék a következő ciklusban folytatni.

Zsoldos Ferenc, Püski polgármestere harminc évet töltött a köz szolgálatában 1980 júliusától. Négy éve nyugdíjas, társadalmi megbízatásban vállalta a falu irányítását.

Zsoldos Ferenc, Püski vezetője polgármesterként nem indul az őszi önkormányzati választáson.
Zsoldos Ferenc, Püski vezetője polgármesterként nem indul az őszi önkormányzati választáson.

– Köszönöm, hogy az elmúlt három évtizedet a falu szolgálatában tölthettem. Polgármesterként nem, csak képviselőként indulok az őszi önkormányzati választásokon. Több időt kívánok a családommal tölteni – tudatta Zsoldos Ferenc. Büszke a faluház felújítására, a játszótér létrehozására, hogy patikát létesíthettek a községben, hogy az iskolát, óvodát megtarthatták. A településvezető nem tud még konkrét jelöltekről, akik pályáznának a polgármesteri székre. Viszont annyit még hozzáfűzött: a következő polgármester számíthat tanácsaira, segítségére.
1990 óta polgármester Odor Ernő, Várbalog első embere. Mint elmondta, belefáradt ebbe a munkába, kevés sikerélményt tudhat maga mögött, ezért nem kíván polgármesterként, csak képviselőként indulni.

– Polgármesterségem alatt valósult meg a falu közművesítése, az arzénes víz kiváltására is megoldást találtunk. Fájó dolog azonban, hogy az iskolánkat be kellett zárnunk – magyarázta. Szerinte az is negatívum, hogy fejlesztésekre alig futotta, hiszen az utóbbi időszakban valamennyi pénzt a község működése emésztett fel. Odor Ernő sem tudott még konkrét polgármesterjelölte(ke)t említeni.

Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere nem indul.
Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere nem indul.

Ezzel szemben Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere a jelenlegi alpolgármestert, Gáspár Emmát a biztos jelöltek sorában látja. – Tizenkettedik éve vagyok polgármester, azelőtt képviselőként tevékenykedtem. Ezúttal nem szeretnék indulni. Eljön az idő, amikor tudni kell félreállni, helyet adni az új ötleteknek. Nem kívánok azonban kiszállni a politikából, hanem hasonló területen folytatom – hangsúlyozta a máriakálnoki faluvezető.

Ekker Károly, Kisbodak vezetője még nem döntött.
Ekker Károly, Kisbodak vezetője még nem döntött.

Ekker Károly, Kisbodak polgármestere még bizonytalan. Augusztus végéig dönt arról, hogy vállalja-e az indulást. Ötödik ciklusát tölti településvezetőként, ha jelölteti magát, a folytatást társadalmi megbízatásban képzeli el. – Amit vállaltam, teljesítettem. Igyekeztünk, hogy el ne adósodjon a község, mely sokat fejlődött az utóbbi időben. A lakosoktól is nem kevés segítséget kaptam. Az úthálózat rendbetétele még várat magára – összegzett a településvezető. Elmondta: indulása a további jelöltek személyétől függ.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmillió dollár kártérítést kérhetnek az amerika hajóbaleset áldozatai után

Családonként egy-egy milliárd forint kártérítést remélnek a július 7-ei philadelphiai hajóbalesetben… Tovább olvasom