Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Összehozzák a városközpontban élőket

Kezd oldódni a városrészben élők közti elszigeteltség a mosonmagyaróvári Egyesület a Városközpontért civil szervezet programjainak köszönhetően.
A tavalyi munkát értékelték és az idei terveket összegezték az Egyesület a Városközpontért civil szervezet közgyűlésén a minap Mosonmagyaróváron. Frank Péter elnök sikeres évként értékelte az elmúlt esztendőt, amit számos nagyszabású rendezvény mellett jól bizonyít az is, hogy az egyesület megkapta „Az év civil szervezete" elismerést.

Évről évre egyre többen vesznek részt a szervezet munkájában, s látogatnak el a programjaikra – tudtuk meg. Az elmúlt évi rendezvények sorából az elnök kiemelte a Városközpontiak Napját, az első alkalommal megrendezett országos gördeszkaversenyt, a „Virágos városközpontért" elnevezésű parlagfűszedést, valamint a szemétszedési akciót, amin több mint négyszázan vettek részt.

Az egyesület szoros kapcsolatot ápol a partner civil szervezetekkel, így a Moson Megyei Nők Egyesületével, a Mosonmagyaróvári Kertbarát Egyesülettel, valamint felvették a kapcsolatot a Paksi Turizmusért Egyesülettel is. Ez utóbbival közösen szeretnék egymás városát minél szélesebb körben népszerűsíteni.

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is nagy sikerrel zajlott az egyesület szervezésében a „Tegyük szebbé környezetünket" akció, melynek keretében 9300 virágpalántát osztottak szét a versenyben részt vevő hatvanhét lakóközösségnek. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy Mosonmagyaróvár a virágos városok versenyében elismerést kapott.


Az elnök jelentős eredményként értékelte, hogy a különféle programoknak, rendezvényeknek köszönhetően kezd oldódni a városrészben élők közti elszigeteltség, ami az elmúlt évtizedekben jellemző volt a városközpontra. Az egyesület munkáját tavaly kilencvenkét szponzor segítette, összességében mintegy 800 ezer forinttal, illetve egyéb juttatásokkal.

A lakóközösségek több mint 200 ezer forinttal támogatták a szervezet programjait, míg a különféle pályázati forrásokból több mint 400 ezer forinthoz jutottak.

A személyi jövedelemadó egy százalékából közel 100 ezer forint folyt be az egyesület számlájára, amit teljes egészében a városközpontra fordítottak.

Az Egyesület a Városközpontért idén is megtartja a már hagyományossá vált rendezvényeit, ezúttal a partnerszervezetekkel közösen, szélesebb programkínálatot biztosítva. Kiemelt figyelmet fordítanak a különböző egészségmegőrzési rendezvényekre, szűrővizsgálatokra. Az egyesületnek továbbra is eltökélt szándéka, hogy a városközpontban élőket minél közelebb hozza egymáshoz.

Lemondott, megválasztották

Az egyesület közgyűlésén személyi kérdésekről is döntöttek. Az eddigi elnök, Frank Péter egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről. Helyére a tagság Muráncsik Lászlót, a korábbi elnökhelyettest választotta meg. Az egyesület új elnökhelyettese Ádám Tibor lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelektív üveggyűjtés

Jánossomorja. A műanyag- és papírgyűjtő edények mellé hét barna színű üveggyűjtő kukát helyezett ki… Tovább olvasom