Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Összehangolt támadás az ittas vezetők ellen

Összehangolt közlekedésrendészeti akciót tartott a rendőrség megyénk útjain – így Mosonmagyaróváron és környékén is – a minap a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) közlekedésbiztonsági programjához kapcsolódva.
A razzia célja elsősorban az ittas és bódult sofőrök kiszűrése volt, ám a rendőrök minden, a közlekedés biztonságát veszélyeztető momentumra odafigyeltek – tudtuk meg Varga Richárdtól, a megyei közlekedésrendészeti osztály kiemelt főelőadójától. Érdeklődésünkre kifejtette: megyénkben az akciónak aktualitást adott az ittas vezetők és az ittasan okozott közúti balesetek nagy aránya is. Az idei balesetek több mint tizenhárom százalékában ittas volt az okozó. Ezt mindenképpen szeretnék visszaszorítani. A fokozott ellenőrzésnek további apropót ad a közelgő ünnep, az év végi céges és baráti összejövetelek, amik után sokan alkohol fogyasztása után ülnek a volán mögé. Az ellenőrzés tapasztalatai sajnos ezeket a vélelmeket erősítették. A kétéjszakás akció során a rendőrök összesen 857 sofőrt szondáztattak meg, közülük tizenhét esetben mutatott pozitív értéket a műszer. Emellett egy sofőrnél felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja.

Az összehangolt akció során összesen 857 sofőrt szondáztattak meg a rendőrök. Fotó: Méhes Ákos
Az összehangolt akció során összesen 857 sofőrt szondáztattak meg a rendőrök. Fotó: Méhes Ákos


A főelőadó elmondta: az ittas vezetők közül nyolcan oly mértékű alkoholos befolyásoltság alatt voltak, hogy az már bűncselekménynek számított. A helyszínen elvették a jogosítványukat. A többi ittas sofőr is nagy összegű bírságról kapott csekket. Az akció további mérlege: három bevont forgalmi engedély, három szabálysértési feljelentés, negyven helyszíni bírság összesen 550 ezer forint értékben.

Varga Richárd felhívta a figyelmet: az autósok folyamatosan találkozhatnak hasonló fokozott ellenőrzésekkel.

Olvasóink írták

 • 8. Alex64 2012. december 25. 01:27
  „Kórház utcában a "szabályosan" parkoló autóktól nem lehet biztonságosan közlekedni. Terv utca mindkét oldalán parkolnak szintén veszélyes. Egyirányú utcákban menetiránnyal szemben közlekedő kerékpárosok. Zebrán leszállás körültekintés (lámpa) nélkül áthajtó kerékpárosok. A két utóbbi esetben még ők vannak felháborodva ha rájuk dudál az autós. Mosoni temetőnél gyalogátkelőhely megvilágítás nélkül (temető felőli oldal a kerítéstől ráadásul takarásban is van). Aztán majd megy a mutogatás ki volt a hibás egy gázolásnál. A több mint egy éve fel nem festett útburkolati jel (kanyarodó sáv) a körforgalomból kifelé jövet a Parkcenter felé. A vezetés közben telefonálás ebben a városban nem bűn. Hisz a közlekedésben résztvevők minimum 50%-a folyamatosan telefonál. Lehet a felsoroltak egy része nem rendőri feladat. Végül pedig, hogy miért vannak négyen erre egyszerű a magyarázat azzal a fizikummal amivel manapság rendőröket felvesznek simán kell négy hogy egy valamire való embert kiadjanak. Persze ha lenne felvételikor kikötés akkor alig lenne rendőr a létszám statisztikának meg annyi lenne.”
 • 7. SiLa 2012. december 24. 11:12
  „Kedves rendőr bácsik!
  Moson és Óvár között hónapok óta nem világít 5 azaz ÖT darab lámpa, abból kettőnek a zebrát kéne megvilágítani.
  Kérdésem a következő: az este járőrözők miért nem jelzik illetékeseknek a balesetveszélyt.
  a közterület felügyelet emberei sem járnak este az utcán?
  a város vezetői és képviselői miért nem figyelnek fel ilyen dolgokra?
  ja és a rendőrség vezetői?
  az óvári Kisalföld szerkesztőik is csak napközben járják a várost? (pár hete jeleztem, egy cikket kéne írni, hogy ez senkinek nem böki a szemét-de ez is süket fülekre talált)”
 • 6. Csiripiszli 2012. december 24. 07:02
  „A közlekedésbiztonsághoz kapcsolódva a közlekedési szabályok be nem tartóit, azok semmibe vevőit is ellenőrizzék, ha kell szankcionálják, ne csak az ittasságot! Legfontosabbként a parkolás, kerékpáros közlekedés, gyorshajtás is tartozzon ide !”
 • 5. laca123 2012. december 23. 14:05
  „Azért kell !rendőr hozzá,mert fő a biztonság!!!!!!!!”
 • 4. Contar 2012. december 23. 13:04
  „Azért két akció között, a területet járva, intézkedni kellene legalább a kirívóan szabálytalankodók ellen is!”
 • 3. mérpontén 2012. december 21. 19:55
  „akkor a józanság lesz az ellenfél! :-D”
 • 2. miracle 2012. december 21. 11:59
  „Veszélyesek ezek a józan sofőrök. A balesetek 87%-át ők okozzák és ez a szám még nőni fog.”
 • 1. Mardel420 2012. december 21. 08:51
  „Ez mind szép és jó! De mért kell 4 rendőr egy autós igazoltatásához és meg szondáztatásához? Árulja már el nekem valaki !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári testületi - Kubatov-lista és termálvizes erőmű

A városi fűtőműről, a kamerarendszerről és a Kubatov-listáról, illetve annak helyi vonatkozásáról is… Tovább olvasom