Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Összehangolt éjszakai razzia a fiatalokért

Mosonmagyaróvár - Számos szabálysértési feljelentés a mérlege a hétvégén Mosonmagyaróváron tartott éjszakai ifjúságvédelmi rendőrségi akciónak. Több esetben fordult elő, hogy fiatalkorúakat szolgáltak ki szeszes itallal, vagy a már nagykorú barátjuk kérte ki nekik az alkoholt.
Összehangolt ifjúságvédelmi akciót tartott a hétvégén a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság – az új helyi, a város fiatalok által előszeretettel látogatott szórakozóhelyein. Az éjszakai razzián a rendőrök mellett részt vett a város polgármestere és jegyzője is, hogy még jobban képet kapjanak Mosonmagyaróvár éjszakai életéről, valamint a tapasztalatok alapján a rendőrség és a hivatal közösen kidolgozhatják az esetleges intézkedéseket a fiatalkorúak védelme érdekében.

Az összehangolt akció keretében az egyenruhások elsősorban olyan szórakozóhelyeket látogattak meg, ahol előszeretettel töltik a szombat éjszakákat a város fiataljai, köztük sokan olyanok, akik még a tizennyolcadik életévüket sem töltötték be. Ezzel önmagában még nincs probléma, azzal viszont igen, hogy a szórakozóhelyeken sok esetben szeszes itallal is kiszolgálják a fiatalkorúakat. A hétvégi razzia idején például nem volt egyedi eset, hogy egy-egy vendéglátóhelyen az asztalokon gazdátlanul álltak a kikért italok a rendőrök megérkezésekor. Több esetben érték tetten, amint fiatalkorúakat szolgáltak ki szeszes itallal. Sőt, indítottak szabálysértési eljárást néhány olyan fiatal ellen is, aki ugyan már nagykorú, de éppen tizennyolc év alatti barátjának vagy barátnőjének kért italt.

Az összehangolt ellenőrzésből természetesen nem maradhatott ki a hírhedt „Bermuda-háromszög" sem. A magyaróvári belvárosban a Jókai utca és környéke kapta ezt az elnevezést még az elmúlt évben, mivel az itt működő vendéglátóhelyeken szórakozó fiatalok gyakorta törtek-zúztak az utcákon. A hatékony rendőri fellépésnek köszönhetően mára normalizálódott itt a helyzet, ritkábban fordulnak elő garázdaságok és rongálások. Ezúttal azonban problémás esettel nem találkoztak a rendőrök. Az összehangolt akcióból a mosoni városrész sem maradhatott ki. Itt azonban meglepően csendes volt minden. Éjszaka az utcán szinte senki sem volt. A rendőrök egy Szent István király úti szórakozóhelyet látogattak meg, ám az igazoltatáson kívül itt sem volt szükség más intézkedésre.

Az akció tapasztalatait összegezve Horváth Csaba alezredes, kapitányságvezető lapunknak elmondta: a szórakozóhelyek környékén hétvégente folyamatos és fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően nagymértékben visszaszorultak a garázda cselekmények a városban. Szerencsére egyre kevesebbszer fordul elő az is, hogy fiatalkorúakat szeszes itallal szolgálnak ki a vendéglátóegységekben. Amennyiben azonban tetten érnek valakit, szigorúan fellépnek a fiatalkorút alkohollal kiszolgálóval szemben.

Az alezredes felhívta a figyelmet arra, az sem kerülheti el a felelősségre vonást, aki fiatalkorú számára vásárol szeszes italt. A fokozott ellenőrzéseket a rendőrség a továbbiakban is folytatja.

A hétvégi tapasztalatok alapján hasonlóképp vélekedik Szabó Miklós polgármester is. Mint mondta: sajnálatos, hogy késő éjszaka tizenéves gyerekek az utcán és a szórakozóhelyeken töltik az idejüket. Az pedig még nagyobb probléma, hogy ezeket a gyerekeket alkohollal is kiszolgálják. A polgármester a közeljövőben egyeztetésre akarja összehívni a szórakozóhelyek tulajdonosait, hogy közösen találjanak megoldást ezeknek a problémáknak a kezelésére.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősztől megújult óvoda várja a százhuszonöt apróságot

Mosonmagyaróvár - Megújul a mosonmagyaróvári Hildegárd Óvoda százhuszonöt éves épülete: az… Tovább olvasom