Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Összefogják a kempingeket

A Felső-Szigetközi Szabadidő és Vízisport Egyesület megalakulásának célja a helyi vállalkozók által működtetett kempingek összefogása. Ezek infrastruktúrája adott, ám további fejlesztésekre szorul.
Az egyesület néhány évvel ezelőtti megalakulása a szervezett turizmus előmozdítását célozta. Holényi Zoltán, a civil szerveződés elnöke szerint a közös programok, a kulturált létesítmények a vadkempingezők, s az általuk okozott természeti károk visszaszorítását segíthetik.

Eddig tizenketten

– Eddig tizenkét vállalkozót sikerült egyesületünknek összefognia – kezdte az elnök. – Az Ásványrárón, Kisbodakon, Dunaszigeten és Dunakilitin működő kempingek infrastruktúrája kielégítőnek mondható, ám ezeket még fejleszteni kell. Éppezért egyelőre nem tervezzük több kemping bevonását, a meglévők komfortosítására fordítjuk a figyelmet.
A természetvédelem és a tájmegőrzés szempontjából is fontosak ezek a létesítmények: zuhanyzók és mellékhelyiségek várják a vendégeket. A túraútvonalakat is úgy szervezzük, hogy azok a kempingjeinket érintsék. A Szigetközben több szervezet is foglalkozik a turizmus szervezésével, ám ezek leginkább szűkebb területen tevékenykednek.

Közös pályázati terv

Terveink között szerepel, hogy a szlovákiai Kormorán Társulással közösen uniós pénzekre pályázunk, s szeretnénk a régiót minél jobban bevonni a turizmus fejlesztésébe. Az e hétvégi, hagyományosnak mondható vízi fesztivált a jövőben nemzetközivé szeretnénk szélesíteni, szlovák és osztrák partnereink bevonásával. A szeptemberre tervezett kenumaratont is a vízi turizmus, valamint a kempingek és szolgáltatásaik megismertetése érdekében szervezzük – mondta Holényi Zoltán.
A Felső-Szigetközi Szabadidő és Vízisport Egyesület július negyedikétől harmadik alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Vízi Fesztivált Dunakilitin. A háromnapos rendezvény programjai között bogrács- és főzőverseny, grundfoci, strandröplabda, falmászás, sörivó verseny, koncertek, vízi bemutatók szerepelnek. A helyszínen péntek estétől vasárnap délig várják a kikapcsolódni vágyókat.

Kapcsolódó cikkek >>

Kemping (magán)vállalkozásban (2002-05-24) >>
Ózontól a termálig (2002-06-18) >>
Kinyitottak a megyei kempingek (2002-06-02) >
>
Kevés idegen, kicsi forgalom (2003-06-22) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gránátot őriztek a Deák téren

Közel egy napon keresztül strázsáltak a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei a Deák téri… Tovább olvasom