Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Összefogásra van szükség

Mosonmagyaróvárt nem veszélyezteti közvetlenül az árvíz. A Lajta vízszintje normális, a Mosoni-Dunán a megszokottnál kevesebb vizet engednek be.
Június 7., péntek

Nem emelkedett a folyók vízszintje Mosonmagyaróváron. Míg a Szigetköz nagy részén az árral küzdenek az emberek, a Lajta parti város lakóinak nem kell aggódniuk. A település, kedvező fekvésének és árvízvédelmi műtárgyainak köszönheti, hogy nem kell farkasszemet néznie a veszélyjel.

Az, hogy nem fenyegeti a várost közvetlen veszély, még nem jelenti azt, hogy nincs is baj. Számos környező településen van szükség a segítő kezekre. Mindenkiére! – Mondja Dr. Nagy István polgármester.

Arra kér az önkormányzat mindenkit, hogy aki segíteni szeretne, szervezett körülmények között tegye. Kérjen információt a katasztrófavédőktől, vagy a polgármesteri hivatal központi telefonszámán.


Videó: Oxygen Média

Június 6., csütörtök

A Mosoni-Duna szakaszán, elsősorban Mecséren, másodsorban Héderváron és Ásványrárón terveznek közvetlen védekezési munkálatokat. Nagy István polgármester, arra kéri a város lakóit, amennyiben önkéntesként tudnak segíteni a mentési és védekezési munkálatokban, jelentkezzenek az önkormányzatnál, hiszen több napon keresztül szükség van az érintett szakaszokon az emberi segítségre.

A Katasztrófavédelem is segítőket toboroz

Győr-Moson-Sopron megye több településén folyamatos az árvízi védekezés és felkészülés, mely munkálatokra a Katasztrófavédelmi igazgatóság önkéntes segítőket toboroz.

Várják mindazon önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének és tudnak segíteni a következőkben:

- árvízi védekezési munkálatok,
- szállítási feladatok,
- egyéb felajánlások.


A jelentkezésnél kérik megadni az önkéntes nevét, címét, telefonszámát, hogy szükség esetén értesíteni tudjuk, továbbá, hogy milyen időtartamra tudná vállalni a feladatot, illetve hogy tud-e biztosítani a védekezéshez szükséges eszközöket.

Ezen túlmenően várják az árvízkárosultak és a védekezésben résztvevők javára felajánlott tárgyi adományok bejelentését is (gondolva a szabadtéri munkák során jól alkalmazható naptejre, szúnyogriasztóra) megadva a felajánló nevét, elérhetőségét, a felajánlás tárgyát, helyét, napját.

Az önkéntes segítők jelentkezését és a felajánlásokat az alábbi telefonszámokon tehetik meg: 06 96 529-539; 06 96 515-729.

Ingyenesen hívható telefonon a katasztrófavédelem

Ingyenesen hívható telefonszámot indított az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A vonalon az árvízi helyzettel kapcsolatos követendő magatartási szabályokról, a már megtett és tervezett intézkedésekről, a kialakult veszélyhelyzetekről, valamint az esetleg szükségessé váló kitelepítésekről lehet érdeklődni.

A szervezet keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 06-80-205-500-as zöldszámot a lakosság még gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatása érdekében hozták létre. Az érdeklődők információkat kaphatnak a +36-1-469-4347, a +36-20-820-0089, valamint a +36-1-469-4168 számokon is.

Az OKF arra kér mindenkit, kizárólag indokolt esetben, az árvízi helyzettel kapcsolatos információkért hívják a telefonszámot, hogy elkerülhető legyen a vonalak túlterhelése.

Jelezték azt is, hogy az árvízi védekezésre önkéntesen jelentkezők a lakóhelyük szerint illetékes területi katasztrófavédelmi szervnél kaphatnak további információkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesteri Hivatal tájékoztatása

A kialakult árvízi helyzet miatt a Polgármesteri Hivatal dolgozói is segítséget nyújtanak az árvíz… Tovább olvasom