Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Összefogásra szólít fel az lébényi egyesület a múzeum javára

"Felszólítjuk az összes civil szervezetet, hogy csatlakozzanak aláírásaikkal a múzeumot megtartó erőfeszítésekhez, és álljanak ki az intézmény sorsának megnyugtató rendezése mellett."
Az Első Lébényi Lokálpatrióta Egyesület az alábbi felhívást juttatta el szerkesztőségünkbe: „A mosonmagyaróvári múzeumi tevékenység megszűnésével kapcsolatos hírek felháborítanak bennünket is. Mi, az Első Lébényi Lokálpatrióta Egyesület, kifogásoljuk a községünket, szűkebb régiónkat érintő terveket. Felszólítjuk az összes civil szervezetet, hogy csatlakozzanak aláírásaikkal a múzeumot megtartó erőfeszítésekhez, és álljanak ki az intézmény sorsának megnyugtató rendezése mellett. Nem hagyhatjuk, hogy az ősi régészeti kincseinket, emlékeinket ebek harmincadjára juttassák."

Olvasóink írták

 • 8. RickCartman 2011. február 03. 21:58
  „biztosan ellopták a komcsik túzokkakast, ne kerülgessük tovább a forró kását :D”
 • 7. pancser 2011. február 03. 15:31
  „5-höz! Hova lett a túzokkakas, meg a kiállítás teljes anyaga a tsz múzeumból? Ellopták, kidobták ezt kutassák fel előbb, nem kis volt az olyan rossz gyűjtemény!”
 • 6. elemér 2011. február 03. 14:05
  „A muzeum is olyan mint a nyelv. Itt van és lessz az a net-n, nemkell beszarni. Olyan nyelveket megmentett a net amik már kihalóban voltak. Tudom hogy az angolt majmolják, de itt a net-n azért van nektek is tanulnivaló.”
 • 5. RickCartman 2011. február 02. 22:22
  „4. pancser 2011.02.02. 15:31
  Lébény is pusztuljon, igaz? Kiváncsi vagy lébényi anyagra? A múzeumban nagyon szívesen megmutatják, vagy érdeklődj, a Huszár Gál Könyvtár helyismereti gyűjteményében is van bőven lébényi anyag.Olvasni öröm! A tudás hatalom:-)”
 • 4. pancser 2011. február 02. 15:31
  „Szép dolog a lokálpatrióta hozzállás, azonban a helyi dolgokat sem szabad elhanyagolni. Hova lett illetve hol van a tsz múzeum gyűjteménye, vagy tán a faluban nem is tudnak létezéséről. Hova lett például a kitömött, szép dürgő tuzokkakas, vajon hol dürrög most?”
 • 3. egymóvári 2011. február 01. 23:47
  „Helyes, Első Lébényi Lokálpatrióták!
  Csatlakozzon még mindenki más is, egyesületek, intézmények, környékbeli községek, és még aláírók!
  Hol vannak ilyenkor az óvári lokálpatrióták? Tavaly ősszel még voltak vagy tízen, megváltották volna a várost.”
 • 2. pancser 2011. február 01. 20:10
  „Azt mondják meg a lébényiek hova lett a tsz gyűjteménye!”
 • 1. dompici 2011. február 01. 10:02
  „Tiszteletreméltó! Ez a levél is azt mutatja, hogy a múzeum valóban azokat az értékeket képviseli napjainkban is, amiknek szolgálatára egy maréknyi Moson megyei értelmiség és mecénás a város és a falvak segítségével 130 éve létrehozta. És ez nem hamis idea, ezt igazolja, hogy nem csupán Móvárról szól a történet, de - nagyon helyesen - az egykori mosoni települések is magukénak érzik. Akinek fontosak a gyökerei, az ősei tiszetele, az még most csatlakozzon a kezdeményezésekhez, a megyei döntés február 18-án születik meg, utána nincs visszaút!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pénzügyi stabilitást meg kell őrizni

Darnózseli pénzügyi helyzete stabil, az utóbbi években 365 millió forintból fejlesztettek úgy, hogy… Tovább olvasom