Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Összeáll a mosonmagyaróvári és a szigetközi vízmű

A mosonmagyaróvári Aqua Kft. lehet a Felső-Szigetköz településeinek vízszolgáltatója július elsejétől.
A térség kistelepüléseinek zöme után csütörtökön a város önkormányzata is rábólintott a konstrukcióra. Ennek lényege, hogy az Aqua Szolgáltató Kft. bővíti működési területét oly módon, hogy a cégen belül létrejön egy Szigetközi Üzemmérnökség, belső önálló elszámolási egységként. A területet eddig ellátó Szig-Víz Kft.-ben lévő működtető vagyont és az apportált víziközmű vagyont az Aqua bérli, és a Szig-Víz Kft. ugyanilyen értékben rendel meg az Aquától fejlesztési és rekonstrukciós munkákat � olvasható a mosonmagyaróvári képviselőtestület által most megszavazott előterjesztésben.

Az önkormányzatoknál lévő vagyont az Aqua vagyonkezelési szerződésbe venné át, ehhez viszont a tizenegy településnek egyenként százezer forintos névértékű üzletrészt kell szereznie a társaságban. (Ezzel együtt is csupán kisebbségi tulajdonos lesz Dunaremete, Lipót, Püski, Halászi, Kimle, Máriakálnok, Darnózseli, Kisbodak, Ásványráró, Hédervár és Károlyháza.)

Egy hónappal ezelőtt a mosonmagyaróvári kistérségi társulás hédervári ülésén mutatták be az elképzelést. Leitner László, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója akkor arról beszélt: a parlament a nyári szünet előtt el kívánja fogadni a vízközműtörvényt, ezt megelőzően kell lépniük, ha akarnak. Az új szabályozásról ugyanis azt tudni, hogy a körülbelül hetvenezer embert ellátó rendszerek tudnak fennmaradni. Az Aqua ezzel szemben csak mintegy 50 ezer felhasználót lát el, a Szig-Víz pedig tucatnyi faluban szolgáltat.

Olvasóink írták

  • 2. juhi 2011. június 25. 22:17
    „Tmoha-nak: Mert nem a kis hal eszi meg a nagy halat.”
  • 1. Tmoha 2011. június 24. 14:41
    „A cikk elolvasása után egy rakás "miért" merült fel bennem! Várom a logikus magyarázatokat! Miért nem a Szig-Víz veszi át az Aqua-t? És így tovább....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik és korszerűsítik a levéli óvodát

Bővítik és korszerűsítik az óvodát a Győr-Moson-Sopron megyei Levél községben uniós és magyar… Tovább olvasom