Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Orvosi ügyelet újra: öt orvossal, nyolc szakápolóval

A tisztiorvosi szolgálat szeptember 25-től, szombattól ismét engedélyezte Jánossomorjának a háziorvosi hétvégi összevont ügyelet működtetését. Az orvosokat a 226-038-as telefonon lehet elérni.
Korábban beszámoltunk róla, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a személyi és tárgyi feltételek hiánya miatt felfüggesztette a készenléti és a hétvégi összevont orvosi ügyeleti ellátást Jánossomorján (Kisalföld, 2004. július 27.). Egyúttal kötelezte a Nonstop Med Orvosi Kft.-t a jánossomorjai és várbalogi háziorvosi ügyeleti ellátásra.

Az önkormányzat szeptember 24-ig kapott határidőt, hogy a megvont működési engedélyt a hétvégi összevont orvosi ügyelet és a hétközi készenléti szolgálat esetében helyreállítsa. Az ÁNTSZ két javaslatot tett: vagy Jánossomorja biztosítja a jogszabályban előírt személyi és tárgyi feltételeket, vagy véglegesen csatlakoznak a mosonmagyaróvári központi ügyeleti ellátáshoz.

– A képviselő-testület júliusi ülésén megfogalmazta, hogy Jánossomorja nem mondhat le arról, hogy visszaálljon a megszokott ellátás, ezért az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy mielőbb ismét biztosítani tudja a hétvégi ügyeletet. Mostanra az ÁNTSZ mosonmagyaróvári intézete szakmai irányításával megteremtették a helyi orvosi ügyelet újraindításának feltételeit. A két helyi vállalkozó háziorvos mellé sikerült három olyan doktort találni, akik vállalták a munkát – mondta el Kurunczi Károly polgármester. – Az öt orvos mellett nyolc, megfelelő végzettségű szakápoló vesz részt az ellátásban. Az ügyelet telephelyén, az orvosi kombinát Dr. Dicsőfi utcai épületében létrehoztak egy megfelelően műszerezett ügyeleti szobát és pihenőhelyiséget, ahol egy orvos és egy szakápoló tartózkodik majd ügyeleti időben. Az ügyeletes orvost a 226-038-as telefonszámon lehet elérni.

A hétvégi összevont ügyeleten túl a helyi doktorok látják el a hétközi készenlétet is munkanapokon délután 4 órától másnap reggel 8 óráig. Minden orvos a saját körzetében a lakásán tart készenléti ügyeletet.
A polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat jelentős anyagi áldozatot vállalt azért, hogy megteremtse az ellátás feltételeit. Az ügyelet teljes finanszírozására a megyei egészségbiztosítási pénztártól kapott támogatás nem elegendő, a hiányzó részt kiegészítette a város. Indokuk: az ügyelet megszüntetése a várossá válást követően visszalépést jelentett, ezért mindent megtettek helyreállítása érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorba állított rehabilitációs pályázatok

A megyei közgyűlés Szigetköz-bizottsága szerdai ülésén a rehabilitációra beérkező pályázatokat sorba… Tovább olvasom