Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Örültem volna, ha kihívóm akad

Március 29-én polgármestert választanak a kisbodakiak, miután a tavalyi önkormányzati voksoláson nyertes Bertalan Péter decemberben tragikus hirtelenséggel életét vesztette. A tisztségért egyedüliként a jelenlegi megbízott faluvezető, Timár Gábor indul. Megválasztása esetén a felszabaduló képviselői helyre és a korábban be nem töltött másikra újabb szavazást írhatnak ki.
Tavaly háromszor járulhattak az urnák elé a kisbodakiak, és úgy tűnik, az idei is a választások éve lesz a kis szigetközi településen.
Tragédia rázta meg tavaly év végén Kisbodakot: 46 éves korában életét vesztette a falu akkor alig két hónapja megválasztott polgármestere, Bertalan Péter. Dr. Veilandics Eszter jegyző arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a helyi választási bizottság az időközi polgármester-választás március 29-i kiírásáról döntött.

Február 23-ig egy induló jelezte szándékát: a jelenleg is megbízott faluvezetőt, Timár Gábort vették nyilvántartásba. A január 30-i adatok szerint a kistelepülésen 304 választópolgár él, akik március 29-én, vasárnap reggel 6 és este 7 óra között járulhatnak a helyi közösségi házban kialakított urnák elé. Mozgóurnát március 27-én, pénteken délután 4 óráig lehet igényelni a helyi választási irodában vagy a választás napján a helyi választási bizottságtól.

Mint ismeretes, Bertalan Péter elvesztése után az alpolgármester vette át a falu vezetésével járó teendőket. A jegyző szerint mind a testület, mind a lakosság elégedett a munkájával, ezért a helyiek felkérésére vállalta az indulást. Megválasztása esetén – melyet tulajdonképpen borítékolni lehet – újabb voksolás időpontjáról kell dönteni. Mégpedig egyenesen két képviselői állásra. Ugyanis a tavaly októberi szavazás után a testület négy képviselői helyéből egy betöltetlen maradt. Március 29. után pedig újabb képviselő eshet ki Timár Gábor személyében. Dr. Veilandics Eszter ezzel kapcsolatosan megjegyezte: az újabb időközi választást a helyi választási bizottságnak 120 napon belül kell kiírnia, azaz várhatóan július közepére.

Timár Gábor főállású polgármesterként látná el a faluvezetői teendőket.
Timár Gábor főállású polgármesterként látná el a faluvezetői teendőket.

– Annak örültem volna, ha legalább egy kihívóm akad. A demokratikus voksolás egyik alapeleme, hogy van kiből választani. Ennek ellenére bízom benne, hogy minél többen az urnák elé járulnak és megtisztelnek bizalmukkal – fogalmazott Timár Gábor, aki jó vezetője szeretne lenni a kistelepülésnek. Mint érdeklődésünkre kifejtette, már három hónapja a Bertalan Péterrel eltervezett, megszavazott úton halad a falu. Ennek folytatását ígéri.

– Az eltelt idő tapasztalata alapján és közigazgatási szakemberekkel, polgármester kollégákkal egyeztetve arra a döntésre jutottam, hogy csak főállásúként szabad a faluvezetői teendőket ellátni. Hangsúlyozom, hogy ez nem jelent terhet költségvetésünkre, sőt – jogszabályi változás eredményeként – a polgármesteri tiszteletdíj lényegesen alacsonyabb lesz, mint a korábbi faluvezetőé volt. Jelenleg még egy biztosítótársaságnak is dolgozom, ám a két feladatot nem tudom felelősen ellátni. Szívvel-lélekkel szeretnék Kisbodakért tenni, a tanácsadói munkám tehát a mellékállásom lesz – fogalmazott az egyedüli jelölt.

Feszes gazdálkodás


Már a Timár Gábor által vezetett testületre hárult az idei tervezés: „Feszes gazdálkodást hirdettünk. Tavaszi terveink között szerepel egy méltó megemlékezés a március 15-i nemzeti ünnepünkről és egy közösségi közterületi nagytakarítás a víz napja alkalmából. Március 17-én pedig indul a Kossuth Lajos utca felújítása.

Az önerős beruházásra tízmillió forintot fordítunk." Elkezdődött a helyi hivatal átalakítása is: az épület emeleti részén ifjúsági lakásokat alakítanak ki, az önkormányzati iroda pedig a földszintre költözik, a könyvtár helyére. Újdonság, hogy márciustól heti egyszer ügysegédi szolgálathoz fordulhatnak a helyiek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németország helyett megint Hegyeshalom

Ismét szorosra feszítették a migrációs hálót a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészeti… Tovább olvasom