Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Országos sajtbajnok

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításon a szigetközi kecskefarm másodszor is nyert.
Németh Tamás
Nemrégiben a harmadik Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításon a juh- és kecskesajtok versenyében a Németh Tamás vezette szigetközi kecskefarm másodszor vett részt és másodszor nyert. Megismételte korábbi nagyszerű eredményét, hiszen az országos abszolút bajnok – az előző megmérettetéshez hasonlóan – ezúttal is az általa készített Burjáni Csemege nevű kecskesajt lett, a legmagasabb pontszámot kapta.

Emellett első díjat nyert egy áfonyás kecsketúró-készítménnyel, valamint a pikáns ízesítésű ömlesztett krémsajttal. Továbbá második lett a farm fűszeres krémsajtja is.

A már kétszeres győztes Burjáni Csemege nevét a Duna Burján-kanyarjáról kapta, így is utalva Cikolaszigetre, ahol a kiváló sajtokat készítik.

Németh Tamás bizakodik, hogy az általa készített sajtok a falunak is hírnevet hoznak. A farmot egyébként 2000-ben, gazdahitel-pályázat segítségével hozta létre, a termelés pedig négy éve kezdődött meg. Először a tejtermelésen volt a hangsúly, és csak később kezdődött a sajtfeldolgozás.

A farm vezetője a Kisalföldnek elmondta: a dicsőség és az országos siker mellett komoly problémákkal is szembe kell nézniük, hiszen egyre kevesebb az állami támogatás. Nagyon nehéz gazdasági feltételek mellett dolgoznak. Hiába tudnak szép eredményeket elérni, ha kevés sajtot termelnek és értékesítenek. A tej nagy részét ugyanis eladják, keveset tudnak feldolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös teherviselésről döntöttek

A mosonmagyaróvári kistérségi társulás tegnapi ülésén elhangzott: 1,8 millió forintot nyertek egy fejlesztési koncepció elkészítésére: az elkészült anyagot az önkormányzatokkal egyeztetni kell, keresni a kapcsolódási pontokat, sőt, a szomszédos országok határszéli régióival is összehangolnák. A legélesebb vitát a fogászati ügyelet átszervezése gerjesztette. Tovább olvasom