Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Országos és megyei díjazottak

Az Országházban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Tukovics János mosonmagyaróvári tűzoltóparancsnokot. Az ünnepi megyei közgyűlésen pedig dr. Tenk Antal, dr. Thiesz József és Matusz Péter vehetett át díjat.
Beosztásában végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje katonai tagozata kitüntetést kapta Tukovics János tűzoltó alezredes, mosonmagyaróvári tűzoltóparancsnok. Ünnepélyes keretek között az Országház kupolatermében vehette át a kitüntetést. A parancsnok szerint elöljárói csaknem harmincéves, a köz szolgálatában végzett tevékenységét ismerték most el. Bár meglepetésként érte ez a díj, mégis nagy örömmel fogadta. Tukovics János elmondta: noha hamarosan nyugdíjba vonul, tervei szerint a tűzoltóságtól nem szeretne elszakadni.

A megyei közgyűlés által felajánlott díjakat idén hárman kapták meg a Lajta partjáról. Dr. Tenk Antal professzor a Győr-Moson-Sopron Megye Közoktatásáért Péterfy Sándor-díjat kapta. A tanszékvezető tanár 1964-től a mosonmagyaróvári egyetem oktatója. Tavalyelőtt óta tanulmányi rektorhelyettes az egyetemi karon. Az indoklás szerint oktatói pályáján magas erkölcsi és tanulmányi célok vezérelték. Dr. Tenk Antal elmondta: boldogan és meglepetten fogadta az elismerést. A keddi díszközgyűlés után, a hétvégén családjával egy díszvacsora keretében ünnepelik meg a díjat.

Dr. Thiesz József, a Mosonmagyaróvári Mozgáskorlátozottak Egyesületének és a Magyar Izombetegek Országos Egyesületének elnöke Dr. Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át. Karitatív célok megvalósítását tűzte ki céljául, s önzetlenségével, az egészségmegőrzésre nevelő munkájával érdemelte ki ezt az elismerést. Az elnöktől megtudtuk: nagy megtiszteltetés számára, hogy érdemesnek találták erre a méltatásra. Különös örömet jelent számára, hogy a nemrég boldoggá avatott szegények orvosáról elnevezett díjat kapta, akinek nagy tisztelője és lélekben követője.

A Győr-Moson-Sopron Megye Művészetéért Kormos István-díjat Matusz Péter tanár-képzőművész kapta. Matusz Péter az ART-Flexum művésztelep megalakítója. Nevéhez fűződik Mosonmagyaróvár zászlajának és címerének elkészítése. Számos képzőművészeti díj tulajdonosa. Lakásán működik az M-Galéria, ahol az állandó és időszaki kiállítások szervezésével hozzájárul a város képzőművészeti életének gazdagításához. A képzőművész nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy odafigyelnek a munkájára. Véleménye szerint a Kormos István-díj a legrangosabb eddig begyűjtött elsimerései közül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Száraz-erdő vízre vár

A dunakiliti száraz-erdei holtág rehabilitációs terve elkészült. Nem tudni azonban, feltöltődik-e… Tovább olvasom