Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Országos elismerést kaptak a konyhakertért

Országos díjat kapott a mosonmagyaróvári Klein házaspár „a legszebb konyhakertek" elnevezésű versenyen.
Első alkalommal csatlakozott idén „A legszebb konyhakertek" elnevezésű, az otthoni kertgazdálkodást népszerűsítő országos programhoz Mosonmagyaróvár. A versenyt tavasszal hirdették meg, amire huszonkét kertművelő jelentkezett, legtöbben a normál, vegyes kategóriában, továbbá a közösségi kert kategóriában a Vackor Óvoda. A zsűri a normál-vegyes kategóriában első helyezett Klein József és felesége kertjét javasolja az országos megmérettetésre, a „Magyarország legszebb konyhakertje" díjra történő jelölésre.

Az ünnepélyes országos eredményhirdetést, díjkiosztót a Földművelésügyi Minisztériumban tartották a minap, ahol a normál kert kategóriában országos elismerést kapott a Klein házaspár. A díjakat Fazekas Sándor miniszter adta át. Az országos zsűri negyvennégy kertnek ítélt oda országos díjat, amelyeket a gratuláló oklevél mellett Györfi Sándor karcagi Munkácsy-díjas szobrász, érdemes művész bronzból készült kisplasztikájával jutalmaztak. Ezenkívül a mosonmagyaróvári önkormányzat, Németh Andrea programkoordinátor, szervező és a verseny zsűrizésében segítő Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körének elnöke is oklevelet kapott a minisztertől.

Klein József és felesége, Marika konyhakertjét díjjal jutalmazta a földművelésügyi miniszter.
Klein József és felesége, Marika konyhakertjét díjjal jutalmazta a földművelésügyi miniszter.

Az ünnepségen meghirdették a jövő évi programot is, amihez a települések február 28-ig csatlakozhatnak. A 2015-ös program fókuszba állított témája a „gyógy- és fűszernövényeket a kertekbe, udvarokba". Kiemelt téma marad a „madárbarát kert" is, hiszen a környezettudatosság és a természetvédelem nagy hangsúlyt kap a programban. Bővebben a www.legszebbkonyhakertek.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők a programról.

Többen csatlakoztakA legszebb konyhakertek programhoz idén 128 településről 1447 kertet neveztek, ami ötvenszázalékos emelkedés tavalyhoz képest. Országos díjra 30 település 135 kertet jelölt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apáról fiára szálló tudás

Rugalmas, kovásszal jól megkelesztett és kidolgozott, átsült és nem morzsálódó, melyben benne van a pék szíve és alázata – ilyen egy jó Kránitz kenyér. Tovább olvasom